joi, aprilie 25, 2024
AcasăPOLITICADan Cristodor (PSD): „Pe Drăgulin îl vom susține în alegeri doar dacă...

Dan Cristodor (PSD): „Pe Drăgulin îl vom susține în alegeri doar dacă va intra în PSD”

- Advertisement -

Apropierea alegerilor face ca discuțiile privind candidaturile la locale cât și parlamentare să fie din ce în ce mai dese. Recent, la conferința de presă a UNPR s-a discutat despre eventualele variante privind candidatura actualului primar Daniel Ștefan Drăgulin, ținându-se cont de alianța pe care partidul din care face parte o are, în acest moment, cu PSD. Acesta a spus că încă așteaptă o poziție oficială a PSD privind susținerea sa la Primăria Călărași, dar că, în cazul în care acest partid va decide să aibă propriul candidat le va respecta decizia și nu se va ruga de ei pentru un eventual sprijin.

„Am avut discuții cu cei de la PSD, am discutat tot felul de posibilități, e adevărat, dar până la a fi curtat este cale lungă. Acum, dacă m-aș pune în pielea lor, dacă aș fi acolo, normal că aș dori să am candidatul meu. Este anapoda să susții un alt candidat din alt partid. Relația mea cu PSD-ul este, într-adevăr, o relație bună. S-a văzut asta în cei trei ani și jumătate pe care i-am petrecut împreună în Consiliul Local, dar problema este de altă natură. Indiferent că au candidat sau nu, eu candidez. Prima șansă este la mine în curte, momentan. Dacă ei cred că sunt pregătiți și nu vor să facă o alianță cu UNPR, respectiv cu Drăgulin, le respect decizia. Eu nu am de ce să mă rog de cineva, indiferent de ce sondaje apar pe la colțul străzii. Eu știu ce sondaj am făcut, vom mai face unul și mă bazez pe ceea ce fac eu, nu pe ceea ce fac alții. Stau bine, chiar foarte bine. Relația mea, inclusiv cu domnul Dragnea, spun asta pentru că ne cunoaștem de mai mult timp și am colaborat într-o oarecare măsură și când eram în USL și acum, din discuțiile purtate cu președintele Organizației Județene și expunerea lui față de conducerea națională nu a fost negativă. După părerea mea, dacă nu și-au anunțat până acum candidații înseamnă că sunt anumite discuții, poate unii sunt pro Drăgulin, alții pro alt candidat. Ei se consideră, și pe bună dreptate, un partid destul de bine poziționat și doresc un candidat al lor. Dar istoria spune foarte clar, la alegerile locale nu se alege membrul de partid, se alege omul. Indiferent de ceea ce se va întâmpla, eu cred că există viață și după data alegerilor și ca atare vom respecta ceea ce votează cetățeanul, dar este un feed-back destul de bun.”

Contactat de Obiectiv, Dan Cristodor, președintele PSD Călărași, a declarat că la această dată nu s-a luat o decizie finală privind alegerile pentru Primăria Călărași, însă cel mai probabil PSD va avea candidat propriu. Conform acestuia, în urma unei întâlniri cu președinții organizațiilor locale și primarii, aceștia și-au manifestat unanim dorința ca PSD să aibe liste și candidați proprii în toate localitățile din județul Călărași.

„Noi ne dorim să câștigăm Primăria Călărași și Consiliul Județean, cu liste proprii, iar pe Drăgulin îl vom susține dacă acesta va intra în PSD. E adevărat că nu am luat încă o decizie finală oficială, însă aceasta este dorința membrilor PSD să avem candidatul nostru la primărie. Nu văd beneficiile pe care le-ar avea PSD dacă am susține candidatul UNPR. Este puțin probabil să avem un candidat comun și liste comune. În schimb este foarte posibil ca după alegeri să avem o alianță cu domnul Drăgulin, dacă acesta va câștiga, și UNPR în Consiliul Local. În ceea ce privește alegerile parlamentare, exclud orice fel de listă comună cu alt partid, PSD va avea proprii candidați.”, a declarat Dan Cristodor.

- Advertisement -
Marius Dulce Primar Calarasi
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite