vineri, martie 29, 2024
AcasăSPORTGanea mai aşteaptă trei jucători

Ganea mai aşteaptă trei jucători

- Advertisement -

Sorin Anghel. Cu un viitor financiar incert, Dunărea Călăraşi se află de câteva zile în cantonament la Ciuta, în judeţul Buzău. Condiţiile de pregătire avute la dispoziţie de formaţia călărăşeană sunt cât se poate de bune. E drept, ideal ar fi fost ca echipa să meargă în străinătate, prin Antalya, Cipru sau Spania. Dar hai să rămânem cu picioarele pe pământ şi să recunoaştem că efortul financiar nu ar fi fost doar exagerat, ci şi sfidător.

Gruparea „galben-albastră” aspiră la un loc în prima ligă. Are toate motivele să facă acest lucru. Se află pe primul loc în clasamentul Seriei B1, are un antrenor nu doar iscusit, dar şi cu personalitate, care nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură şi nici nu face compromisuri. În plus, lotul de jucători este unul valoros, echilibrat şi bine închegat, semn că la Călăraşi s-au făcut transferuri în cel mai profesionist mod cu puţină. În acest moment, la echipă au apărut trei nume noi. Este vorba despre fundaşii Bârnă, de la Farul Constanţa, şi Puţanu, de la FC Braşov, precum şi de Vană, un mijlocaş ofensiv crescut la Academia Gheorghe Hagi, dar care încă nu a confirmat la nivel de seniori.

În Liga a 2-a, actuala ediţie de campionat este una atipică. Fiind vorba de o serie „scurtă”, cu puţine echipe, FRF a decis ca la finalul sezonului regulat, formaţiile de pe primele şase locuri să intre în play-off, în vreme ce restul să lupte pentru salvarea de la retrogradare în play-out. În a doua parte a sezonului, echipele vor porni doar cu jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat, ceea ce ar trebui să însemne un play-off cât se poate de atractiv. Dunărea este acum pe primul loc în Seria B1, la egalitate de puncte cu Rapid Bucureşti. Giuleştenii au două avantaje. Au un meci mai puţin disputat şi vor juca meciul retur cu echipa lui Ionel Ganea din sezonul regulat pe teren propriu. Asta înseamnă că formaţia lui Dan Alexa se poate distanţa la şase puncte, care în play-out ar însemna un avans de numai trei „boabe” în play-off. Ceea ce ar face ca promovarea să devină un obiectiv perfect realizabil chiar şi pentru călărăşeni.

În momentul de faţă, jucătorii sunt un pic panicaţi pentru că nu şi-au primit salariile la data de 15 ianuarie. În schimb, bagă alergări la Ciuta. Ideal ar fi ca Dunărea să nu ajungă în situaţia altor cluburi din ţară, unde lefurile se plătesc cu întârzieri de luni de zile. În cantonamentul din localitatea buzoiană, Ionel Ganea mai aşteaptă încă trei jucători noi. Este vorba despre un fundaş, un mijlocaş defensiv şi un atacant. Deocamdată doar se tatonează, se negociază, se fac planuri.

Călărașiului nu îi este imposibilă promovarea. Trebuie doar ca factorii de decizie să se capaciteze şi să realizeze că pot scrie istorie. Dunărea nu a mai fost niciodată în Liga 1. Poate ajunge acolo în vara acestui an, dar cu condiţia ca autorităţile locale să joace cartea câştigătoare. Trebuie reţinut însă un aspect. A asigura o finanţare corespunzătoare nu reprezintă o garanţie a succesului. Dacă politicienii vor putea face acest lucru, vor avea conştiinţa împăcată că nu şi-au bătut joc de banii celor care i-au votat. O eventuală ratare a promovării nu trebuie privită ca un eşec. Înfrângerea face parte din sport.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite