vineri, aprilie 19, 2024
AcasăADMINISTRAŢIECJ Călărași/Câte 400.000 lei pentru Centrul de zi din Dragoș Vodă și...

CJ Călărași/Câte 400.000 lei pentru Centrul de zi din Dragoș Vodă și Centrul din Ștefan cel Mare

- Advertisement -

La ședința ordinară a consilierilor județeni din 3 februarie curent, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind  aprobarea cuantumului total al cheltuielilor de funcţionare ale Centrului de zi pentru primire copii scolari si prescolari din comuna Dragos Voda și cheltuielile Centrului de zi pentru copii  «Sfantul Nicolae» din comuna Stefan cel Mare pentru anul 2016. Proiectul a primit vot favorabil din partea consilierilor, totalul cheltuielilor însumând de 800.000 lei, mai precis 400.000 pentru centrul din Dragoș Vodă și 400.000 lei pentru centrul din Ștefan cel Mare.

Conform legislației, Consiliul Local al comunei Dragos Vodă, respective Ștefan cel Mare vor asigura, în proporție de 50%, finantarea cheltuielilor.

În expunerea de motive se arată că, serviciile de zi sunt acele servicii prin care se asigură menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi, pentru depăşirea situaţiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa.

Pentru asigurarea prevenirii separării copilului de părinţii lui, consiliile locale au obligaţia să organizeze, în mod autonom sau prin asociere, servicii de zi, potrivit nevoilor identificate în comunitatea respectivă.

În situaţia în care consiliul local nu identifică resurse financiare suficiente pentru a organiza serviciile prevăzute mai sus, la cererea acestuia, consiliul judeţean va asigura finanţarea necesară.

Consiliile locale, care au infiinţat astfel de servicii, asigură finanţarea cu pana la 50% din cheltuielile de funcţionare a acestor servicii.

Avand in vedere propunerile celor două autorităţi executive ale administraţiei publice locale pentru anul 2016,s-a considerat necesara si oportuna adoptarea acestui proiect de Consiliu Judetean care sa prevada cota-parte de finantare suportata din bugetul comunelor Dragos Voda şi Stefan cel Mare din cuantumul total al cheltuielilor de functionare ale Centrelor de zi din localitatile mai sus mentionate.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite