vineri, martie 29, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEStrada Grivița va fi asfaltată integral iar scuarul de pe Prel. București...

Strada Grivița va fi asfaltată integral iar scuarul de pe Prel. București va fi gata în aprilie

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Lucrările de infrastructură din municipiul Călărași sunt principala prioritate a administrației locale, scuarul și mai multe artere principale de circulație urmând să fie reabilitate în întregime în această primăvară. Printre acestea se află strada Grivița care va fi refăcută integral și scuarul de pe Prelungirea București.

„Avem în vedere, în primă fază, realizarea scuarului. În circa o săptămână se începe lucrul la partea electrică și de automatizare, ulterior vom începe să supraînălțăm cu acele borduri pe care le-am făcut. Eu sper ca la începutul lunii aprilie acest scuar să fie gata.

Spun acest lucru pentru că vin și zile nefavorabile. În a doua fază, pot să vă spun că am făcut o solicitare către Ecoaqua și Hidroconstrucția să îmi dea un punct de vedere cu privire la posibilitatea de a turna astfalt pe București și mai ales pe strada Grivița, stradă care va fi astfaltată integral.

Aștept un punct de vedere pentru că nu vreau să încep niște lucrări și apoi să fiu acuzat că nu se pot justifica banii, aici se are în vedere și termenul de un an de  garanție după terminarea lucrărilor. Dar nici în halul în care arată strada Grivița nu se poate aștepta. E normal ca șoferii să fie supărați, iar noi nu putem să o lăsăm așa.”, precizează Drăgulin.

Nu numai scuarul situat pe strada București și strada Grivița sunt printre prioritățile edilului călărășean, ci și alte străzi din municipiul Călărași.

„În bugetul Primăriei Călărași de anul acesta au fost prinse și alte străzi care nu s-au regăsit în CL8 și aici vorbesc de străzile din cartierul Mircea Vodă, străzile din spatele „Farfuriei”, străzile perpendiculare cu Strada București și Prelungirea București începând de la Panduri, Victoriei și până la Nicolae Titulescu, dar și altele.

Nu pot să dau termene de începere a lucrărilor, ele au fost scoase pe SEAP, așteptăm clarificări, după desemnarea căștigătorului așteptăm trecerea termenului de contestații și abia apoi putem spune că vom începe lucrările. Noi am demarat de anul trecut o parte din licitații tocmai pentru a începe anul în forță.

Vrem să terminăm de reabilitat Cornișei și Progresul, astfel încât atunci când se va lucra pe București și Grivița circulația să fie deviată pe aceste străzi. Am tot interesul să terminăm cât mai repede și cât mai bine aceste lucrări, nu atât din punct de vedere electoral, cât din punctul de vedere al confortului cetățenilor.”, a mai punctat primarul Drăgulin.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite