Adrian Mihalcea este naşul Rapidului

Sorin Anghel. Dunărea a început cu dreptul meciurile oficiale din 2016. Elevii lui Adrian Mihalcea au câştigat cu 1-0 întâlnirea de sâmbăta trecută, cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Chiar dacă moldovenii ocupă ultima poziţie în clasamentul Seriei B1, echipa este mult schimbată în bine în această primăvară şi va ajunge să lupte cu şanse reale pentru salvarea de la retrogradare. Soarta celor trei puncte a fost decisă de o execuţie a lui Valentin Alexandru. Nu e prima oară când golgheterul Seriei B1 reuşeşte să tranşeze o partidă. A mai făcut asta şi anul trecut de atâtea ori. Asta îi este meseria. Să dea goluri, să câştige meciuri.

Spre deosebire de perioada în care antrena pe Unirea Slobozia şi de meciurile de pregătire, Adrian Mihalcea a renunţat la sistemul 4-2-3-1 şi a jucat 4-1-4-1, aceeaşi aşezare fiind folosită în toamnă şi de către Ionel Ganea. Decizia tehnicianului Dunării este una absolut firească şi demonstrează că fostul atacant dinamovist nu are fixuri, ba chiar este capabil să-şi dea seama de calităţile elevilor săi. Când Călăraşiul a ajuns pe primul loc în Seria B1, având în vestiar golgheterul eşalonului secund şi cu cea mai productivă ofensivă, o schimbare a sistemului de joc ar fi fost de-a dreptul caraghioasă.

Jocul Dunării nu le-a plăcut spectatorilor. Asta nu trebuie să reprezinte un reper. A fost doar primul joc oficial. Să ne amintim ce feţe aveau călărăşenii după ce au început sezonul cu o remiză pe teren propriu, scor 1-1, în compania celor de la SC Bacău. Partea proastă este însă că programul din toamnă nu mai seamănă cu cel de acum. Călăraşiul are un program infernal, iar echipa ar trebui să atingă vârful de formă în această perioadă. Astăzi, de la ora 18:00, în direct la Digisport, se joacă derby-ul cu Rapid Bucureşti, favorita tuturor la promovarea în Liga I. Săptămâna viitoare, sâmbătă, urmează o deplasare infernală, la Clinceni. Ilfovenii reprezintă cea mai organizată echipă din Seria B1. Au transferat jucători cu nume, e adevărat, însă aceşti prieteni cu fotbaliştii nu au confirmat niciodată la un nivel înalt. Homei, fostul fundaş dreapta al lui Dinamo, şi Liviu Ganea sunt genul de fotbalişti născuţi cu mult talent, dar care îşi vor încheia cariera tot cu statutul de veşnice speranţe.

În meciul de astăzi, din Giuleşti, gazdele pornesc cu prima şansă. Vor avea de partea lor publicul şi experienţa. Pentru Dunărea, handicapul nu este foarte mare, mai ales că antrenorul Adrian Mihalcea nu a pierdut niciodată în faţa Rapidului. Pe vremea când pregătea pe Unirea Slobozia, Ţăranu’ a câştigat două dintre întâlniri, iar în două cazuri a terminat la egalitate în fata giuleştenilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Opriţi dezastrul!

Sorin Anghel. 28 noiembrie 2015. Sala Sporturilor din Constanța. Dunărea Călăraşi – Danubius Galaţi, scor 32-15. Acesta este ultimul succes...

Închide