Unde se opreşte Dunărea?

Sorin Anghel. Mai este doar o etapă din sezonul regulat din Seria B1. Dacă cineva ar fi spus la începutul sezonului că Dunărea va ajunge atât de sus în clasament, cu siguranţă că mulţi l-ar fi considerat nebun. Ionel Ganea, antrenorul cu care s-a început sezonul, s-a temut că va fi demis din cauza rezultatelor slabe. În realitate, s-a întâmplat exact pe dos. A dus Călăraşiul pe primul loc în clasament şi a plecat la FC Voluntari.

Acum echipa este pe mâna lui Adrian Mihalcea. Un alt tip de antrenor, un alt stil de joc, dar aceleaşi rezultate bune. Asta înseamnă că noul tehnician se pricepe la meseria pe care o practică. Şi mai înseamnă că lotul de jucători are valoare.

Poziţia din iarnă a fost una înşelătoare. Dunărea a fost pe primul loc datorită golaverajului mai bun, dar şi pentru că Rapid Bucureşti, liderul din acest moment, avea un joc mai puţin disputat. Acum, echipa este pe locul doi şi speră să promoveze. Oamenii din conducerea clubului au depus dosarul de licenţiere la FRF şi aşteaptă acum ca vestiarul să facă tot ce este posibil cu putinţă pentru ca fotbalul călărăşean să ajungă, în premieră, în Liga I.

Dunărea a remizat cu Bucovina Pojorâta, în deplasare, scor 1-1, iar mâine întâlneşte la Călăraşi, de la ora 11:00, pe Rapid Suceava. Jocul contează foarte mult pentru desfăşurarea play-off-ului, chiar dacă formaţia din nordul ţării va juca de săptămâna viitoare în play-out. Suporterii călărăşeni au devenit pretenţioşi de când echipa a ajuns să se bată la promovare, însă încasările din bilete nu au crescut. Ca urmare, o eventuală dezamăgire din partea celor din tribune în cazul în care Dunărea nu va promova nu ar trebui să existe.

Călărăşenii şi-au depăşit condiţia în acest sezon, iar întrebarea pe care şi-o pune toată lumea este până când mai ţine vraja. După jocul de până acum, normal ar fi ca Dunărea să meargă la baraj, numai că sezonul acesta este unul atipic, iar în play-off multe lucruri se pot schimba. De exemplu, Farul Constanţa este pe un trend ascendent şi a anunţat că are de gând să forţeze promovarea. Ca urmare, este nevoie de mult mai multă prudenţă pentru ca jucătorii să nu resimtă presiune şi să eşueze în încercarea lor de a merge la baraj.

Mihalcea este genul de antrenor prudent, care se îngrijeşte mai întâi să nu primească gol. Până acum nu a dat greş. Înfrângerea cu Rapid a fost una firească, în vreme ce remiza de la Pojorâta are scuza unui teren dificil. În aceste condiţii, se poate spune că Dunărea este în grafic, iar înlocuitorul lui Ganea şi-a făcut treaba cel puţin la fel de bine.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Dunărea a reuşit să se califice în play off

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi a reuşit să se califice în play-off-ul Ligii Naţionale de handbal masculin. Corect este să spunem...

Închide