Dan Romulus Șerban, managerul Spitalului Județean Călărași, a fost eliberat din funcție

Ziua de marți, 5 aprilie 2016, nu s-a dovedit a fi cu ceasuri bune pentru managerul Spitalului Județean de Urgență din Călărași, Dan Romulus Șerban. Concluzia comisiei care a analizat activitatea primului an de management a  fost nesatisfăcătoare, ținându-se cont de cele mai importante probleme, menulțumirile medicilor și conflictul acestora cu managerul, plecarea masivă a doctorilor, neacoperirea gărzilor  și declasificarea spitalului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Marian Dinulescu, a declarat pentru Actualitatea de Călărași că raportul analizei este nesatisfăcător și s-a propus rezilierea contractului întrucât managerul Șerban nu a atins indicatori importanți asumați în contract, economico-financiari,  cei privind managementul de resurse umane, etc.

„I-am prezentat, astăzi, managerului Dan Șerban concluzia raportului și acesta are la dispoziție 24 h să atace decizia de eliberare din funcție. Dacă va fi atacată, atunci se va întruni Comisia de Contestații, împreună cu Direcția de Sănătate Publică și Consiliul de Administrație al Spitalului, pentru a discuta punctele contestate. După ce vor fi urmați toți pașii legali, vom putea trece la rezilierea contractului de management. Este un întreg raport cu indicatorii care nu au fost atinși. Vom organiza concurs pentru ocuparea postului de manager, la care se vor putea înscrie doctori, economiști, juriști. Pentru a ocupa postul vacant repede, cred că vom hotărî să mergem pe un contract încheiat cu o persoană fizică, și nu cu una juridică, așa cum avem acum.”, a precizat  Dinulescu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Intervenţie la incendiu de locuinţă în municipiul Călărași, pe strada Plevna

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a acţionat rapid pentru stingerea incendiului cu o autospecială...

Închide