Marian Mugurel Iancu: „După un mandat trebuie să te uiţi în urmă şi să vezi că ai realizat ceva”

Mircea Brânduşă. În materialul de mai jos, Marian Mugurel Iancu, primarul comunei Mânăstirea,enumeră realizările echipei cu care a lucrat în mandatul 2012 – 2016, realizări pe care le-a făcut cu greu, dar care sunt singurele lucruri care îi ţin în priză şi le fac cinste. Unele sunt proiecte europene, altele, proiecte guvernamentale, dar şi proiecte pe fonduri locale prin care s-a reuşit modernizarea comunei.

Rep: Domnule primar, la final de mandat, ce ne puteţi spune despre activitatea dvs în fruntea administraţiei publice Mânăstirea?

M.I.: Am încercat să facem în toate domeniile câte ceva. Este bine ca în urma fiecăruia să rămână câte ceva. Pentru că funcţia de primar este trecătoare. Poate fi de 4 ani, de 8 ani, de 12 ani. După un mandat trebuie să te uiţi în urmă şi să vezi că ai realizat ceva. În acel moment, eu zic că nu ai stat degeaba în această funcţie, nu ai muncit în van, nu te-ai trezit dimineaţa degeaba şi nu ai făcut foarte multe drumuri fără rost. Eu am făcut foarte multe drumuri la Bucureşti şi Călăraşi, unde am fost după contracte, după finaţări, după tot ce a fost nevoie pentru a duce la îndeplinire proiectele propuse.

Rep: Domnule primar, vă rog să faceţi cunoscute principalele realizări în acest mandat 2012 – 2016.

M.I.: Eu îmi fac un bilanţ la sfârşitul fiecărei zile. Dacă în ziua respectivă am făcut ceva,mă declar mulţumit. După 4 ani este foarte bine să ştii şi să poţi spune tot ce ai făcut. Deci, să amintim aici principalele realizări pe care noi ni le-am propus împreună cu cetăţenii comunei Mânăstirea în anul 2012, pentru că am avut un program pe care l-am respectat. În fiecare an din acest mandat am bifat câte ceva din obiectivele mari, sau lunar, pe cele mai mici.

Aş începe cu dezvoltarea infrastructurii rutiere în comuna Mânăstirea. Am început cu drumurile comunale pe primul proiect pe care l-am implementat, 12,5 km pietruiri. S-au mai asfaltat şi alte străzi în Mânăstirea, Coconi şi Sultana. Lungimea tuturor drumurilor modernizate în acest moment de bilanţ, se întind pe o suprafaţă de aproximativ 7,4 km.Voi continua cu Hala de peşte, proiect posibil prin programul POP; Construire staţie de epurare; Darea în folosinţă a sistemului de canalizare; Achiziţia unui tractor CASSE şi a unui buldoexcavator; Dotarea şcolii cu un microbuz şcolar; Forarea a două puţuri de mare adâncime (90 m) în satele Coconi şi Sultana, eliminând astfel problemele alimentării cu apă pe o lungime de 8,4 km; Amenajarea bazei sportive; Înfiinţarea a 2,5 km de perdele de protecţie de DJ 303; Reabilitarea liceului tehnologic Matei Basarab; Atribuirea unui număr de 58 loturi pentru case; Desfăşurarea a 4 ediţii a sărbătorilor de iarnă la Mânăstirea.

Rep: Se vede că dumneavoastră vă gândiţi mandatul în continuitate cu cel care va urma. De ce o faceţi?

M.I.: M-aţi întrebat despre proiectele realizate, dar trebuie să amintim şi despre proiectele care sunt în stadiu de execuţie. Candidez pentru a finaliza aceste proiecte, dar, şi pentru demararea altora. Noi, echipa din primăria Mânăstirea, suntem mulţumiţi cu ceea ce am realizat în acest mandat, dar încă mai este loc şi de alte investiţii. Oamenii sunt foarte mulţumiţi de realizările noastre şi, doar mergând pe teren vezi cu adevărat ce se întâmplă în localitatea ta.

Rep: Care sunt proiectele începute care necesită continuitate şi ce priorităţi aveţi pentru următorul mandat?

M.I.: Proiectele aflate în stadiu de execuţie sunt următoarele: Reabilitarea Căminului Cultural; Restaurare şi conservare biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie; Construirea unui nou corp de şcoală la liceul tehnologic Matei Basarab; Construire sală de sport în curtea liceului Matei Basarab; Extinderea şi reabilitarea sistemului de canalizare pe o lungime de 8,2 km; Modernizarea drumului de exploataţie agricolă pe o lungime de 9,6 km; Realizare parc fotovoltaic, asigurându-se astfel independenţa energetică a instituţiilor subordinate primăriei; Realizare stemă localitate; Modernizare străzi prin asfaltare pe o lungime de 7,6 km. Cât priveşte priorităţile pentru următorul mandat, acestea sunt următoarele: Construirea unui nou sediu al primăriei; Eliberarea tuturor titlurilor de proprietate; Reabilitarea sistemului de iluminat public prin introducerea tehnologiei LED, Amenajarea şi darea spre folosinţă a unui nou cimitir în satul Mânăstirea; Amenajarea la standarde europene a târgului comunal; Rezolvarea problemei gunoiului de grajd, Înfiinţarea unei zone de agrement – pescuit sportiv la Scoiceni.

Rep: Veţi intra curând în focul campaniei electorale. Cum credeţi că se va desfăşura aceasta?

M.I.: Va fi un nou tip de campanie pentru toată lumea. Ţinând cont de reglementările legislative în care electoratul nu va mai putea fi influenţat de alte metode neortodoxe va avea de cîştigat persoana cea mai potrivită pentru funcţia de primar.

Rep: Care este mesajul dvs. pentru locuitorii comunei Mânăstirea?

M.I.: Ţin să le mulţumesc cetăţenilor pentru că au avutîncredere în noi, atât la alegerile din 2012 cât şi de-a lungul acestor 4 ani. Este foarte important să expui cetăţenilor ceea ce faci cu adevărat. Este foarte important ca într-o administraţie să ai o echipă. Le doresc sănătate, putere de muncă şi înţelegerea necesară să aleagă cel mai potrivit om care să conducă primăria Mânăstirea. Le doresc să aibă Florii cu soare şi un sincer „La mulţi ani!” tuturor celor care poartă nume de flori.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
CS Fortus Călăraşi, cel mai bun club la categoria juniori, la etapa de zonă a CN de Culturism de la Otopeni

Sâmbătă, 2 aprilie 2016, a avut loc în oraşul Otopeni-Ilfov etapa de zona ,,A'' a campionatelor naţionale de culturism. Au...

Închide