Nu trageţi prea tare în Mihalcea

(Foto AFC Dunarea Calarasi)

Sorin Anghel. A început play-off-ul în Seria B1. Dacă ne place să criticăm, spunem că Dunărea n-a fost în stare să profite de înfrângerea celor de la Rapid, scor 1-2, în meciul cu SC Bacău. Călărăşenii au făcut doar 1-1 pe teren propriu, cu Academica Clinceni. Asta a dus la pierderea poziţiei secunde din clasament.

Dar hai să gândim pozitiv, să fim flower power, să ne bucurăm de ceea ce ne oferă fotbalul călărăşean în această ediţie de campionat. Dunărea a reuşit să se apropie la doar un punct de Rapid Bucureşti după prima etapă din play-off. E bine, nu?

Întâlnirea cu ilfovenii a fost un adevărat spectacol. Tribunele au fost colorate, călărăşenii s-au bucurat de fotbal, iar Adrian Mihalcea a dovedit inspiraţie atunci când l-a introdus în teren pe Valentin Alexandru în repriza a doua. Golgheterul echipei a reuşit golul prin care Dunărea a scos un punct muncit dintr-un meci deosebit de dificil.

Călărăşenii au devenit pretenţioşi. Exagerează. Dunărea şi-a propus la începutul sezonului salvarea de la retrogradare, iar acum se bate la promovare. Sunt multe voci care deja murmură a nemulţumire că nu se bagă mai mulţi bani, că de fapt nu se doreşte ca echipa să ajungă în prima ligă. Deocamdată trebuie să trăim cu picioarele pe pământ. Este frumos să visezi, dar este mai sănătos să îţi dai seama care este realitatea.

În play-off, presiunea este mult mai mare decât în timpul campionatului. Au drept de promovare Rapid, Brăila, Dunărea, Clinceni şi Farul. Bacăul nu şi-a depus dosarul pentru obţinerea licenţei. La capitolul experienţă, Dunărea sta cel mai prost. În schimb, are un entuziasm nebun. Cele nouă jocuri care au mai rămas de jucat vor fi toate pe viaţă şi pe moarte. Dramatismul va atinge cote uriaşe.

Cea mai mare problemă a Dunării o reprezintă faptul că în iarna şi-a schimbat antrenorul atunci când echipa era în plin proces de pregătire fizică. Ca urmare, nu se poate pune în cârca lui Adrian Mihalcea un eşec în ceea ce priveşte promovarea. Şi asta nu doar pentru că la Călăraşi nu se vorbeşte clar despre acest obiectiv. Când ai prins o schimbare de antrenor chiar în cantonament, e clar că e greu de pronosticat momentul în care echipa va atinge vârful de formă.

Mâine, Dunărea se deplasează la Constanţa, pentru meciul cu Farul. „Marinarii” nu au reuşit să învingă Călăraşiul în actuala ediţie de campionat şi vorbesc destul de răspicat despre promovare. Pentru acest joc, Adrian Mihalcea nu va putea conta pe serviciile lui Cezar Lungu, care este suspendat după ce a fost eliminat la jocul cu Clinceni.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Dunărea bate la porţile Europei

Sorin Anghel. În acest week-end, la Brăila, va avea loc turneul Final Four al Cupei României la handbal masculin. Printre...

Închide