joi, aprilie 18, 2024
AcasăACTUALITATEPoliţiştii continuă acţiunile de verificare a comerţului cu produse alimentare, pentru protejarea...

Poliţiştii continuă acţiunile de verificare a comerţului cu produse alimentare, pentru protejarea populaţiei

- Advertisement -

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, poliţiştii au intensificat acţiunile de verificare a respectării reglementărilor privind comercializarea produselor alimentare şi de combatere a evaziunii fiscale în domeniu.

La data de 21 aprilie 2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au efectuat o acţiune pentru verificarea legalităţii comercializării peştelui şi produselor din peşte.

În urma inventarierii stocului existent la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 73 kg de peşte de diferite specii, pentru care administratorul unităţii economice nu a putut prezenta documente de provenienţă.

S-a dispus măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscării valorii peştelui.

În dimineaţa de 21 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au depistat pe raza localităţii trei tineri din Fundulea care ofereau spre vânzare unui bărbat din Bucureşti 85 kg de peşte de diverse, fără a deţine documente legale de provenienţă a peştelui. În autoutilitara utilizată de bărbatul din Bucureşti a mai fost găsită cantitatea de 140 kg de peşte fără documente legale.

În urma verificărilor demarate de poliţişti s-a constatat că cei trei tineri din Fundulea ar fi sustras peştele din balta Dârvari.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de peşte şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din peşte.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite