Peste 100 de jandarmi angrenați în misiuni de ordine publică în perioada Sărbătorilor Pascale

În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 29 aprilie – 02 mai a.c., aproximativ 100 de jandarmi vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, la nivelul judeţului Călăraşi.

În această perioadă, oamenii legii vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru preîntâmpinarea apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite şi pentru protecţia persoanelor care participă la manifestările sportive, cultural-artistice și religioase, fiind pregătiţi să răspundă solicitărilor cetăţenilor.

Vineri, 29 aprilie a.c., începând cu ora 18.00, la Sala Polivalentă din municipiul Călărași, efective de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul de handball masculine dintre echipele A.H.C. Dunărea Călărași și Dinamo București, în cadrul Ligii Naționale de handbal masculin.

În zilele de 30 aprilie şi 01 mai, cu începere de la ora 17.00, jandarmii călărăşeni vor asigura ordinea şi siguranţa publică la manifestările cultural-artistice dedicate „Sărbătorilor Pascale”, care vor avea loc pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Călăraşi.

Totodată, pe timpul oficierii slujbelor religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale, jandarmii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult din municipiile Călăraşi şi Olteniţa, localităţile Dor Mărunt, Frumuşani, Lehliu-Gară, Curcani,  Valea Roșie și Nana, și vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Călăraşi recomandă cetăţenilor care participă la

aceste manifestări, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să se evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea serviciului unic de urgenţă ”112”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Activități multiple și pline de interes pentru elevii Școlii Mircea Vodă în cadrul săptămânii „Școala Altfel”

Elevii Școlii Gimnaziale „Mircea Vodă” au participat, în săptămâna 18-22 aprilie, la activități educative extrașcolare și extracurriculare în cadrul programului...

Închide