Grigore Dumitru: „Le propun locuitorilor din satele Progresu şi Sohatu să fim împreună mai departe pentru a realiza ceea ce ne dorim şi considerăm că este bine pentru comunitate”

Mircea Brânduşă. Grigore Dumitru a reuşit să bifeze în programul său electoral, cu care s-a prezentat în 2012 în faţa electoratului, aproximativ 90% din investiţiile necesare pentru localnici. După primul mandat, aşa cum este tradiţia, primarul le prezintă localnicilor în materialul de mai jos realizările, proiectele în derulare şi planurile sale pentru viitor, îmbrăcate cu imagini doveditoare.

Rep: Dle Grigore, ce ne puteţi spune despre acest prim mandat care se va încheia în scurt timp? A fost un mandat aşa cum v-aţi propus la investire?

D.G.: A fost un mandat solicitant, pentru că aşa mi l-am dorit, şi asta pentru că, venind din mediul privat, am ştiut ce mă aşteaptă. Am preluat ideile bune de la primari despre care am considerat că au făcut lucruri bune pentru localităţile pe care le gospodăreau. În toţi aceşti patru ani m-am implicat în problemele curente ale locuitorilor, dar m-am zbătut şi pentru atragerea fondurilor financiare necesare implementării unor proiecte deosebit de importante. Îmi place să cred că am şi învăţat administraţie, dar nu din cărţi, ci din situaţiile pe care le-am întâmpinat zi de zi, la primărie.

Rep: Vă rog să enumeraţi investiţiile implementate şi finalizate de primăria Sohatu în mandatul dvs. de primar.

D.G.: Înainte să fac cunoscute proiectele finalizate, vreau să amintesc faptul că în anul 2012, când am obţinut mandatul de primar, infrastructura rutieră a comunei Sohatu era sub aşteptări. Mi-am dat seama că numai accesarea proiectelor europene şi fondurile guvernamentale pot scoate comuna din impas la acest capitol. Pentru a bifa cât mai multe investiţii într-o comună în care nu se făcuse până atunci aproape nimic, în cei patru ani de mandat, au existat perioade când cele două sate – Progresu şi Sohatu deveniseră adevărate şantiere.

În acest sens administraţia locală a implementat în satul Progresu un proiect de amenajare a zonei din centrul localităţii care a îmbrăcat un aspect estetic aşteptat de mult de locuitori. A fost o transformare totală, care a făcut din satul Progresu o localitate curată şi îngrijită. Printre obiectivele finalizate în cadrul acestui proiect pot enumera asfaltarea principalelor străzi de interes local, înfiinţare parc şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii.

Printre proiectele mari s-au strecurat şi micile investiţii, cele mai importante fiind următoarele: Reabilitarea şi dotarea primăriei – lucrări care erau strict necesare pentru funcţionarea serviciilor în condiţii optime; Modernizarea prin asfaltare a drumurilor de interes public local pe o lungime de 6,5 km; Reabilitarea căminului cultural din satul Sohatu; Repararea drumului de acces către cimitirul din satul Sohatu şi împrejmuirea acestuia cu gard din plasă metalică; Înlocuirea acoperişului la şcoala din satul Progresu; Lucrări de pietruire a străzilor mărginaşe din cele două sate; Modernizarea iluminatului public stradal prin înlocuirea lămpilor vechi cu tehnologie led; Înfiinţare platformă ecologică pentru depozitarea gunoiului de grajd; Extindere reţea apă potabilă în satul Sohatu; Punere în funcţiune a unei centrale termice la şcoala din Sohatu.

Rep: Care sunt regretele dvs. din acest mandat? Ce nu aţi putut realiza?

D.G.: Din păcate nu am putut, oricât m-am zbătut, să pot finaliza proiectul care avea ca obiectiv emiterea titlurilor de proprietate. A fost o cauză independentă voinţei mele şi asta datorită legii nr. 165/2014 privind înfiinţarea terenurilor. Un alt obiectiv pe care nu am reuşit să-l finalizez a fost căminul cultural din satul Progresu, proiect care deşi a fost declarat eligibil nu a fost prins în programul de reabilitare al CNI, neputând fi astfel finanţat.

Rep: Se cunoaşte faptul că veţi candida pentru un nou mandat. Care sunt motivele pentru care o faceţi? Ce priorităţi aveţi pentru perioada 2016-2020?

D.G.: Am ales să candidez pentru că, într-un singur mandat, oricare primar nu ar putea să-şi ducă la bun sfârşit programul cu care a venit la primărie. Sunt proiecte în curs de execuţie pe care trebuie să le finalizez. Printre priorităţile mele de viitor se află modernizarea străzilor comunale prin asfaltare pe o lungime de 7 km; Înfiinţare reţea drumuri de exploatare agricolă în parteneriat cu UAT Plătăreşti care va face legătura între DJ 301, Cernica – Budeşti şi DJ 402, Nana – Fundulea cu acces la Autostrada Soarelui şi „Bretele” la satele Progresu şi Sohatu; Înfiinţare reţea apă potabilă în satul Progresu; Extindere reţea apă potabilă în satul Sohatu; Modernizarea şcolii din satul Progresu prin înfiinţare grupuri sanitare interioare; Reabilitare şi modernizare cămin cultural sat Progresu.

Rep: Ce fel de campanie veţi face? Care va fi sloganul dvs.?

D.G.: Eu, viceprimarul Claudia Odorog şi echipa de consilieri, ne dorim o campanie decentă în care fiecare candidat să-şi promoveze agenda electorală. Sloganul meu pentru această campanie este: „Fapte, nu vorbe!” Prin aceste cuvinte le propun locuitorilor din satele Progresu şi Sohatu să fim împreună mai departe pentru a realiza ceea ce ne dorim şi considerăm că este bine pentru comunitate.

Rep: Care este mesajul dvs. adresat locuitorilor în preajma sărbătorilor Pascale?

D.G.: Le urez tuturor multă căldură în suflete alături de cei dragi lor. Un Paşte Fericit! Hristos a Înviat!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Gheorghe Dobre: „Candidez pentru un nou mandat întrucât primăria Nana are proiecte în derulare, în diferite stadii de execuţie iar altele aşteaptă pe lista de priorităţi”

Mircea Brânduşă. Candidatul PNL pentru primăria Nana, actualul edil în funcţie, Gheorghe Dobre, a oferit detalii în materialul de mai...

Închide