vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATENumărul infracțiunilor în județul Călărași, în scădere

Numărul infracțiunilor în județul Călărași, în scădere

- Advertisement -

În primele patru luni ale acestui an, gradul de siguranță a cetățenilor a atins cel mai înalt nivel din ultimii ani.

Numărul infracțiunilor sesizate în primele luni ale anului 2016 are un trend descendent, fiind mai mic decât 2015.

În vederea îndeplinirii obiectivelor Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii au desfășurat, în primele patru luni ale anului 2016, la nivel național, acțiuni aprobate de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, și dispuse de șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 267 de acțiuni cu efective mărite şi 814 de controale directe. De asemenea, au fost efectuate 3951 de intervenții la solicitări prin Sistemul Național Unic al Apelului de Urgență 112.

În perioada analizată, a fost înregistrată o scădere cu 17,56% față de aceeași perioadă a anului trecut a infracțiunilor sesizate.

Infracțiunile de omor au înregistrat o scădere cu 100%, iar infracțiunile de loviri sau alte violenţe înregistrează o scădere de 2,31%.

Pentru infracțiunile contra patrimoniului se constată o scădere cu 32,74% faţă de 2015, în special ca urmare a scăderii numărului infracţiunilor de furt. Și infracțiunile de tâlhărie se situează pe un trend descrescător față de perioada similară a anului 2015, înregistrând o scădere de 21,43%.

A crescut numărul persoanelor faţă de care au fost dispuse măsuri preventive cu 79%, crescând mai ales numărul reţinute şi a celor pentru care a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite