vineri, martie 29, 2024
AcasăACTUALITATECentrul județean de transfuzie sanguină din Călărași va fi renovat în acest...

Centrul județean de transfuzie sanguină din Călărași va fi renovat în acest an

- Advertisement -

10 centre județene de transfuzie sanguină, printre care și centrul județean de la Călărași, vor fi renovate și dotate cu aparatură medicală, până la finalul anului în cea de a doua etapă a programului „O șansă pentru viață”, implementat de Asociția React și finanțat de Fundația Vodafone România.

Fiecare dintre acestea va beneficia de renovare și dotare cu aparatură modernă în baza unei analize de nevoi realizate de organizatori în primele luni ale acestui an. Astfel, centrele județene din Arad, Alba Iulia, Brașov, Constanța și Călărași vor beneficia de renovarea circuitului donatorilor și dotare cu echipament de recoltare sanguină iar centrele din Bistrița, Drobeta-Turnu Severin, Sfântu Gheorghe, Slobozia și Târgu-Mureș vor fi dotate cu aparatură și echipamente noi, performante, folosite în recoltarea și prelucrarea sângelui.

Anual în aceste 10 centre donează peste 83.700 de donatori. Sângele recoltat este analizat, prelucrat și transformat în preparate sanguine care ajung la pacienții din 80 de spitale din toată țara. Centrele de transfuzii județene sunt singurele unitați medicale abilitate să recolteze și să ofere sânge pentru sistemul medical. În fiecare an, peste 150.000 de pacienți sunt beneficiarii direcți ai sângelui furnizat de aceste centre.

„Criteriile după care am selectat cele zece centre, la fel ca și anul trecut, sunt unele transparente. Am ținut cont, pe de o parte, de numărul de donatori deserviți, și pe de altă parte de gradul de deteriorare, în special în ceea ce privește circuitul donatorului, sau de lipsa aparaturii medicale moderne. Prin renovarea noilor centre vrem să ne reîntărim angajamentul de a susține donatorii de sânge și personalul medical în activitatea pe care o desfășoară, salvatoare de vieti omenesti”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Această nouă etapă a programului „O sansă pentru viață” este finanțată de Fundația Vodafone România cu 190.000 de euro. Valoarea totală a sumei investite de fundație în renovarea centrelor de transfuzie sanguină ajunge, astfel, la 538.530 de euro. Cele opt centre renovate în 2015 recoltează sânge de la o treime din donatorii din România și deservesc 291 de spitale.

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară. Suntem printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România, cu 17 premii de excelență naţionale şi internaţionale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viaţa oamenilor prin sprijin competent şi implicare activă. În cei zece ani de la înfiinţare, am contribuit la schimbarea vieţii unui număr de aproximativ 200.000 de români şi am salvat peste 250.000 de vieţi omeneşti. www.asociatiareact.ro   www.facebook.com/asociatiareact.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentala românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 18 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei și serviciilor sociale, având ca beneficiari  copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite