Priorităţile noului preşedinte al CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă: Spitalul şi Prefectura

Pe 29 iunie, Vasile Iliuţă a organizat prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. După 3 zile de când ocupă această funcţie, preşedintele Vasile Iliuţă a organizat o conferinţă de presă în care a subliniat priorităţile pe care le are pentru acest mandat.

„Una dintre marile probleme este cea a Spitalului Judeţean Călăraşi, am făcut câteva discuţii cu doctorii, pe care încercăm să-i convingem să vină în proiectul de management interimar la Spitalul Călăraşi. Investiţiile vor continua şi ele la clădirea spitalului.”

Preşedintele Iliuţă a mai menţionat faptul că doreşte să încurajeze firmele din Călăraşi să susţină Spitalul Judeţean, prin repartizarea a 2% din impozitul pe profit. „Voi face un consiliu de administraţie cu oameni responsabili, o să iau chiar din mediu privat… Din Consiliul Judeţean poate va fi reprezentantul preşedintelui, iar restul de oameni vor fi cei care ştiu să managerieze un spital… În 30 de zile vă pot da numele celor care pot să conducă spitalul.”, a mai spus acesta.

Pe 30 iunie a avut loc recepţia intermediară la Secţia UPU Pediatrie a Spitalului Judeţean. Vicepreşedintele Marian Dinulescu a spus că mai sunt ceva probleme la Spital, gardul trebuie dărâmat, iar chioşcul de pe colţ va trebui evacuat, pentru a se mări zona de parcare. „Nu mai are contract cu noi dar nu vrea să părăsească spaţiul… Vom găsi soluţii să eliberăm zona. Fiind pe teritoriul administrativ al Călăraşiului, primarul poate emite o dispoziţie care să ţină loc de evacuare”, a spus vicepreşedintele Dinulescu.

O altă prioritate a preşedintelui CJ, Vasile Iliuţă este şi Prefectura Călăraşi. „O comisie a Ministerului de Interne s-a deplasat şi a făcut evaluarea pentru că este un hectar de teren în plus în actele Ministerului de Interne, dar la noi este mai puţin cu un hectar din cauza măsurătorii din cartea funciară. Aici a trebuit să insistăm pe acest lucru, ca Ministerul de Interne să accepte în minus o suprafaţă de 1 hectar… La momentul acesta vom căuta toate soluţiile posibile şi să găsim formulele cele mai simple să putem aduce finanţare, să facem totuşi o legătură cu Casa de Cultură, să desfiinţăm drumul care este al municipalităţii, să creăm o pieţetă, să gândim un proiect de urbanizare.”

De asemenea, Vasile Iliuţă a menţionat şi Biblioteca Judeţeană, care va fi funcţională începând de anul viitor. „Biblioteca Judeţeană va fi gata la anul, cred o s-o facem etapizat, primele 2 etaje şi următoarele 2 etaje, în anul 2017. O să finalizăm primele două etaje ca să o facem funcţională. Este deja un manager care a câştigat concursul şi urmează să fie validat în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, doamna Dincă Elena.”

„Studiul de fezabilitate a fost făcut pe 5 etaje, proiectul pentru 4 etaje, s-a ajuns la concluzia că 5 etaje sunt multe”, a adăugat vicepreşedintele Marian Dinulescu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
UNPR / Deputatul Aurel Nicolae, nesigur de viitorul său politic

(Andra Hătcăreanu) Miercuri, 29 iunie, deputatul UNPR, Aurel Nicole, a organizat o conferinţă de presă, prin care a anunţat oficial...

Închide