Reţea de apă în întreaga comună, aceasta este dorinţa primarului Sandu Mihăiţă la debutul întâiului său mandat!

Mircea Brânduşă. Aflat la primul său mandat de primar al comunei Frăsinet, Sandu Mihăiţă îşi propune să schimbe imaginea celor cinci sate componente prin investiţii majore, multe dintre acestea fiind legate cu precădere de infrastructură. De altfel, imediat după investire, Sandu Mihăiţă a început să-şi pună în aplicare proiectele promise în campania electorală. Vă prezentăm în rândurile de mai jos priorităţile actualului primar pentru comuna Frăsinet.

Rep: D-le Sandu Mihăiţă, de ce v-aţi dorit să fiţi primarul comunei Frăsinet? Ce înseamnă pentru dvs. această funcţie?

S.M.: Odată pusă la punct cu legislaţia în vigoare, slujba de primar devine una uşoară. Pentru mine înseamnă onoare şi provocare deopotrivă să fii primarul comunei Frăsinet. Mi-am dorit această funcţie întru-cât, fiind fiu al satului, am constatat cu părere de rău că realizările predecesorilor mei în folosul comunităţii au fost sub aşteptările mele. Sper ca eu să pot face mult mai mult.

Rep: Cum va fi posibil acest lucru într-o comună considerată săracă până nu demult, d-le primar?

S.M.: Trebuie să ai alături de tine cetăţenii şi agenţii economici de pe raza comunei. Trebuie să le spui ce vrei să faci şi care este rolul fiecăruia. Acest parteneriat este esenţial pentru o comunitate. Şi mai trebuie să ai o echipă bună la primărie, care să lucreze cot la cot cu tine. Cu ajutorul acestei echipe sper să reuşesc să atrag fonduri extrabugetare pentru dezvoltarea întregii comunităţi. Doar cu banii de la bugetul local nu putem face prea multe. Voi alerga mult în acest mandat, peste tot pe unde va fi nevoie să deschid uşi şi să obţin fonduri pentru proiectele pe care mi le-am propus. Va fi un mandat greu, ultimul în accesarea fondurilor europene şi sper ca după patru ani să fiu mulţumit de rezultate.

Rep: În aceste prime două luni scurse de la învestirea dvs. în funcţia de primar, ce lucrări aţi reuşit să finalizaţi?

S.M.: La iniţiativa doctorului de familie din comună precum şi a numeroaselor cereri venite din partea locuitorilor din satul Frăsinet am reuşit să deschidem un punct farmaceutic în această localitate. Asfel, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în localităţile limitrofe pentru a-şi procura medicamentele necesare întreţinerii sănătăţii personale. Primăria a reuşit să achiziţioneze trei motocositoare şi o drujbă, unelte cu care asistaţii de la Legea 416, sub directa supraveghere a viceprimarului Vasile Diţoiu, au pornit o amplă acţiune de igienizare a comunei. Pe data de 11 august s-a finalizat documentaţia tehnică necesară demarării proiectului de „Pietruire şi asfaltare a străzilor în satele Frăsinetul de Jos şi Curăţeşti”. 90% din lungimea reţelei de apă potabilă existentă alimentează satele Curăteşti şi Luptători, urmând în perioada următoare să beneficieze de apă şi satul Dăneşti.

Rep: D-le primar, care ar fi priorităţile pentru următorii patru ani?

S.M.: Îmi doresc foarte mult ca în acest prim mandat să reuşim să introducem canalizare în toată comuna. Proiectul este eligibil, are autorizaţie de începere a lucrărilor şi licitaţia a fost făcută. Am obţinut deja finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru introducerea canalizării în satele Dăneşti şi Luptători dar aşteptăm noul nomenclator al străzilor. Până la finele acestui an mi-am propus să finalizez lucrările la reţeaua de alimentare cu apă potabilă în întreaga comună; Reabilitarea şi îmbunătăţirea iluminatului public stradal; Obţinerea autorizaţiei ISU pentru funcţionare în sediul primăriei; Obţinerea autorizaţiei ISU pentru demararea lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă în satul Frăsinetul de Jos; Demararea lucrărilor de pietruire a străzilor din satul Dăneşti; Înfiinţare parcuri verzi pentru copii şi vârstnici; Reabilitarea şi modernizarea şcolii din satul Luptători; Construire sală sport în satul Luptători; Înfiinţare alei pietonale în toate satele comunei; Înfiinţare cămin cultural în satul Frăsinet.

Rep: D-le primar, în vederea atragerii oamenilor de afaceri care să creeze locuri de muncă pentru concetăţenii dvs., ce veţi întreprinde?

S.M.: Acest subiect este unul care mă interesează foarte mult şi pentru care voi face tot ce-mi stă în putinţă. Atâta timp cât infrastructura comunei nu este pusă la punct nu pot convinge investitorii să vină în comună şi să înfiinţeze afaceri. Sper ca în viitorul apropiat, o dată cu dezvoltarea comunei noastre din punct de vedere economic, investitorii să se înghesuie la uşa biroului meu pentru solicitarea autorizaţiilor necesare în vederea demarării diverselor medii de afaceri.

Rep: Care este mesajul pe care doriţi să-l transmiteţi locuitorilor comunei Frăsinet?

S.M.: Le solicit multă răbdare, să aibă încredere în mine şi echipa mea, în consilierii locali şi îi asigur că lucrurile vor decurge normal iar promisiunile făcute în campania electorală vor fi onorate în funcţie de fondurile financiare pe care primăria le va accesa. Le doresc tuturor multă sănătate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ziua comunei Grădiştea – o sărbătoare de suflet şi din suflet!

Mircea Brânduşă. Ziua unei localităţi este o sărbătoare, un prilej de bucurie pentru toţi cetăţenii ei. Sâmbătă ,13 august 2016,...

Închide