Budești/Grupare infracțională reținută în baza unor mandate europene de arestare

Polițiștii din Călărași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în colaborare cu polițiștii spanioli, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane. Au fost puse în executare 10 mandate europene de arestare şi a fost recuperat un prejudiciu de 20.000 de euro.

La data de 24 august a.c., ca urmare a unei cereri de asistenţă juridică internaţională emisă de autorităţile spaniole, a fost desfășurată o operațiune comună de către polițiștii români și de cei spanioli, simultan în Budeşti, judeţul Călăraşi, precum şi pe teritoriul Spaniei.

Astfel, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane.

La percheziţii au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum şi 6 poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole, fiind puse în executare două mandate europene de arestare emise de autorităţile spaniole, pe numele a doi bărbaţi din Budeşti.

Din cercetări, a reieșit că membrii grupării infracționale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri referitoare la transferuri bancare din Spania către România.

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe.

 

 

 

 

 

Concomitent, pe teritoriul Spaniei au fost puse în executare și confirmate 8 mandate de arestare emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, tot membri ai grupării.

 

Au fost identificate 10 victime şi a fost recuperat un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Hestia Juniors Cup Călărași și-a desemnat câștigătorii

Duminică s-a încheiat prima ediție a Hestia Junior's Cup, competiție juvenilă de fotbal adresată categoriilor de vârstă 2005 și 2007....

Închide