Florin Belu este primarul interimar al Comunei Unirea

Mircea Brânduşă.  Din data de 2 septembrie 2016, administraţia publică locală din comuna Unirea are un nou primar. Conform ordinului prefectului judeţului Călăraşi, George Iacob, Dan Nica a fost eliberat din funcţie, interimatul fiind asigurat de ing. Florin Belu, până la acea dată, viceprimar în funcţie. Domnia sa ne-a oferit detalii despre situaţia administrativă a comunei precum şi despre alte subiecte interesante.

Rep: D-le primar interimar, care este activitatea dvs. politică şi ce funcţii aţi deţinut până acum?

F.B.: Politică fac din anul 2004, când m-am înscris pe listele organizaţiei PSD Unirea. Am deţinut două mandate de consilier. În 2012 am fost ales viceprimar însă, după numai un an, din motive personale, am demisionat, rămânând la statutul de membru activ. La alegerile locale din vara acestui an am făcut echipă cu dl. Nica, alături de care mi-am dorit să implementăm cât mai multe proiecte care să îmbunătăţească viaţa concetăţenilor mei.

Rep: Aţi fost surprins de decizia instanţei în ceea ce-l priveşte pe dl. Nica? Sunteţi pregătit să asiguraţi interimatul la conducerea primăriei?

F.B.: Să fiu sincer nu am fost la curent cu ceea ce i se putea întâmpla d-lui Nica. Cât priveşte numirea mea, consider că pot asigura conducerea instituţiei până la alegerea viitorului primar. Să lucrezi pentru concetăţenii tăi este o mare onoare.

Rep: D-le Belu, din noua dvs. postură, cum se văd şi cum stau lucrurile în cadrul Consiliului Local Unirea din punct de vedere politic şi administrativ?

F.B.: Unirea este o comună  liniştită din punct de vedere politic. Mă refer aici la componenţa Consiliului Local în care PSD deţine majoritatea.  Cât priveşte debutul mandatului de primar este destul de diferit, responsabilitatea este foarte mare, dar încet, încet lucrurile vor intra în normalitate. Partea cea mai îmbucurătoare este că am lângă mine o echipă de funcţionari ai primăriei profesionişti, care cunosc foarte bine problemele de aici şi au priceperea să le pună foarte bine în aplicare. Am discutat cu fiecare explicându-le ce doresc şi ce le cer. Au reacţionat foarte bine, iar în felul acesta nu pot decât să fiu mulţumit. Împreună vom lucra şi vom pune în aplicare tot ce se stabileşte de către Consiliul Local.

Rep: Excluzând noile atribuţii ale funcţiei de primar, ce alte priorităţi aveţi?

F.B.: Prioritatea mea o reprezintă bunul mers a tot ceea ce înseamnă administrarea comunei.

Rep: Luaţi în calcul numirea unui consilier local în funcţia de viceprimar?

F.B.: Este prematur să mă gândesc la acest subiect. Până când Consiliul Local se va întruni şi va exista o propunere în acest sens, atribuţiile acestei funcţii le voi delega unui funcţionar din cadrul primăriei.

Rep: Care este situaţia proiectelor şi lucrărilor aflate în derulare?

F.B.: În scurtul timp de la numirea mea ca interimar, am verificat şi trecut în revistă toate lucrările demarate. Apa menajeră este pompată suficient în gospodării, reţeaua de canalizare face faţă cerinţelor cetăţenilor, serviciul de salubrizare asigură colectarea deşeurilor, paza comunală menţine liniştea în comună. În prezent se lucrează la igienizarea şcolilor şi grădiniţelor pentu noul an şcolar. De asemenea, se lucrează la descongestionarea suprafeţei de teren pe care se depozitează gunoiul menajer şi cel de grajd. Un aspect important va fi faptul că colectarea acestor deşeuri va fi selectivă, gunoiul de grajd urmând a fi preluat şi folosit ca îngrăşământ agricol.

Rep: Despre proiectele de viitor ce ne puteţi spune?

F.B.: Încet, încet, voi începe demersurile pentru demararea proiectelor pe care primăria Unirea le are ca priorităţi. Construirea de alei pietonale în satul Unirea, pe partea stângă a DN 3B, în direcţia Feteşti. Contruire alei pietonale în satul Oltina, de o parte şi de alta a DN 3B. Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din satul Unirea având ca obiective: construire sală sport şi grupuri sanitare interioare, înlocuire CT şi acoperiş, consolidare infrastructură, izolaţii termice. Lucrări de pietruire în cartierul Morii, pe strada Duzilor. Înstalare sistem video de supraveghere având ca puncte de interes centrul comunei, parc şi  instituţii de învăţământ. Modernizarea, prin lucrări de asfaltare, a drumurilor comunale perpendiculare cu DN 3B.

Rep: Veţi susţine şi încuraja activităţile sportive şi cultural-educative?

F.B.: Desigur, vom susţine toate aceste activităţi care fac cinste şi onoare comunităţii noastre. Au fost perfectate documentele de reînfiinţare a echipei de fotbal „Şoimii Unirea” care va activa în cadrul campionatului judeţean de fotbal, Liga a V-a. De asemenea, primăria va susţine şi activităţile cultural-educative şi va asigura tot ce trebuie bătrânilor de la Centrul SF. Maria.

Rep: Vă mulţumesc pentru timpul acordat. Succes în tot ceea ce veţi întreprinde în noua dvs. funcţie! Ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Unirea?

F.B.: Le transmit tuturor multă sănătate şi le doresc să-şi împlinească visele. Le cer să aibă încredere şi îi asigur că le vom reprezenta corect interesele.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Adrian Mihalcea: „Nu mai suntem deloc echipa de anul trecut”

După 5 etape disputate în noul sezon al ligii a 2-a, Dunărea ocupă locul 11 totalizând 7 puncte, bilanţ care...

Închide