Filmul „Câini”, premiat la Cannes, are două proiecţii speciale la Călăraşi

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge şi la spectatorii din Călăraşi. Filmul premiat la Cannes şi la TIFF şi nominalizat la European Discovery 2016 va avea două proiecţii speciale la Cinema 3D Călăraşi pe 28 noiembrie şi pe 5 decembrie, de la ora 17.00. Trailer oficial: http://bit.ly/2blVyZS

Informaţii despre bilete: http://www.culturalcl.ro/index.php/cinema-3d-2d

Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câţiva dintre cei mai apreciaţi actori români: Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Acţiunea este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

Opera unui talent veritabil. Impresionant”, scrie publicaţia franceză Télérama. „Câini este mai apropiat de western-ul american decât de cinema-ul românesc contemporan”, apreciază revista Les Inrockuptibles. „Într-un Cannes care ne-a prilejuit multe plăceri, dar foarte puţine surprize şi revelaţii adevărate, debutul lui Mirică iese în faţă deopotrivă ca o surpriză şi o revelaţie”, notau criticii americani de la Film Comment.

Câini a fost selecţionat în zeci de estivaluri şi a fost nominalizat la European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film, trofeu acordat în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forţă. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obţinut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câştigat Trofeul Transilvania, şi la Sarajevo, unde Câini a obţinut două distincţii importante, printre care şi Premiul pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu. Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică.

Bogdan Mirică este scenaristul şi co-regizorul serialului HBO Umbre (2014) şi a obţinut numeroase premii pentru scurtmetrajul Bora Bora (2011). În prezent, regizorul pregăteşte sezonul al doilea al serialului Umbre.

***

Câini este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) şi EZ Films (Elie Meirovitz), şi co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producţia Franţa-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franţa, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages şi Fundaţia GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.

www.caini-filmul.ro

Pagina de Facebook a filmului.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
POST- SCRIPTUM la „Mănăstirea ivită din moartea unui bob de grâu”

Era cald, foarte cald. În două nopţi nu dormisem bine, am visat mai întâi că un câine mi-a muşcat mâna...

Închide