vineri, martie 29, 2024
AcasăPOLITICACătălin Predoiu: „PNL a stabilit un program de majorări salariale încă din...

Cătălin Predoiu: „PNL a stabilit un program de majorări salariale încă din 2015”

- Advertisement -

Cătălin Predoiu, candidatul PNL Călăraşi la Camera Deputaţilor, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că PNL are un program privind majorările salariale prin adoptarea unei Legi a salarizării unitare încă din 2015. Liberalul a spus că, spre deosebire de PSD, care a apărut abia acum, în plină campanie, cu proiectul de creşteri salariale, PNL vizează acest lucru de mai bine de un an. Acest lucru va fi făcut sustenabil, pentru toată lumea şi nu doar pentru câteva categorii profesionale.

„Proiectul urmează să apară. El apare pentru că PNL a cerut guvernului acest lucru. Deci obiectivul politic pe care îl avem, care a fost exprimat şi de conducerea partidului, este majorarea salariilor pe baza unei legi de salarizare unitară care să fie sustenabilă în timp şi să nu vizeze doar una, două categorii socio profesionale. Trebuie să aşteptăm acest proiecte şi după aceea să vedem cum îl prezintă ministerul, vom face analizele noastre şi ne vom poziţiona. Noi ne asumăm principiul şi obiectivul, noi am cerut acest obiectiv politic să fie pus în pagină de către Guvern. Nu este o contracarare la programul de guvernare al PSD-ului. Noi nu suntem în măsura inconfortabilă de a contracara ceva pentru că noi am scos un program de guvernare din 2015. Deci programul nostru de guvernare datează din martie 2015. Deci cu un an şi jumătate înaintea programului PSD. Dimpotrivă, dânşii au luat toate teme noastre şi le prezintă acum ca fiind mari descoperiri geografice, politice şi de altă natură. De exemplu, noi am poziţionat sănătatea şi educaţia pe primele două locuri în programul nostru guvernare. Dacă veţi deschide programul nostru de guvernare, Cap. 1 e Sănătatea, Cap 2. Educaţia. Uitaţi-vă la discursul PSD-ului, şi ieri am văzut-o pe doamna Firea spunând că sănătatea şi educaţia sunt prioritare. Nu vă supăraţi, noi am spus-o de un an şi jumătate deci nu avem ce să contracarăm. Noi la capitolul social am vorbit şi de menţinerea ajutoarelor sociale şi de Legea de salarizare unitară. Deci tema pentru noi nu e nouă. E nouă pentru ei. Noi am venit cu Fondul de Dezvoltare Rurală şi Banca de Investiţii. Ei spun acum că e fond suveran. Deci tot programul lor este un plagiat cap-coadă de la programul PNL dar fără să aibă sustenabilitatea economică necesară.” – Cătălin Predoiu.

Acesta a mai afirmat că sectorul sanitar şi educaţia sunt domenii prioritare pentru PNL: „În ceea ce priveşte sectorul sanitar, dincolo de poziţionarea ca importanţă şi menţinerea unei rate superioare de bugetare ca pondere în PIB, categoric trebuie refăcută infrastructura spitalelor şi noi am spus clar de cele 8 spitale regionale. Categoric trebuie refăcută cariera medicului pe termen lung, prin descrierea şi simplificare procedurilor de promovare în carieră ca să dispară feudele de tip medical, trebuie să promovăm şi tinere talente ca să nu mai plece în străinătate. Categoric trebuie să întărim profesia medicului de familie şi prevenţia pentru că altfel ajungem să aglomerăm spitalele şi toate aceste lucruri făcute într-un mod sistematizat. Deci e prioritar acest domeniu pentru noi şi avem în program aceste soluţii pe care vi le-am expus.”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite