George Avram: „Am încredere că anul acesta vom demara anumite proiecte și investiții care să faciliteze un trai mai bun pentru comunitatea noastră”

Mircea Brândușă. Are în palmares 7 mandate la rând. Dificultățile regăsite în exercitarea funcției sale au venit și au plecat, dar domnia sa a rămas. Calitatea sa de primar s-a caracterizat prin omenie, răbdare, demnitate, cinste, responsabilitate, sacrificiu și dragoste față de oameni. Chiar dacă unii dintre concetățenii săi nu l-au apreciat și nu i-au recunoscut implicarea, proiectele implementate de George Avram, primarul comunei Ștefan Vodă, rămân mărturie în timp.

Rep: D-le primar, pentru început, v-aș ruga să detaliați în câteva cuvinte ce a însemnat pentru dvs. și administrația pe care o conduceți, anul 2016?

G.A.: A fost un an bun, plin de împliniri. Din punct de vedere politic, 2016 mi-a adus un nou mandat (al șaptelea), fapt care dovedește că locuitorii mă apreciază ca om și ca primar dar care mă și obligă să fiu alături de ei, să mă implic și mai mult în viața lor și să le rezolv problemele. De altfel, de-a lungul celor 6 mandate activitatea mea a fost pusă întotdeauna în slujba cetățeanului. Administrativ, am avut marea satisfacție de a implementa un proiect extrem de important care va schimba foarte mult viața locuitorilor, respectiv înființare rețea de canalizare și construire stație de epurare.

Rep: Vă rog să faceți un scurt istoric al activității dvs. ca primar în care să amintiți cele mai semnificative realizări ale comunității.

G.A.: Eu cred că activitatea mea ca primar a fost bună și apreciată de cetățeni, ca drept dovadă că sunt primar de atâția ani de zile. Problema este că nu întotdeauna am fost mulțumit de rezultatele muncii mele, pentru că au intervenit și factori perturbatori, cum este cel politic, de exemplu, care nu m-au sprijinit să realizez ce mi-am propus la momentele respective. Ca și proiecte finalizate sunt foarte multe, toate în beneficiul locuitorilor. Totuși, aș vrea să le amintesc cetățenilor că nu trebuie să uităm de unde am plecat. La începutul primului mandat am preluat primăria cu o infrastructură precară, fără drumuri pietruite, fără străzi asfaltate, fără apă curentă, fără canalizare, fără iluminat public stradal și multe altele. De-a lungul mandatelor, administrația publică locală din Ștefan Vodă a reușit să modernizeze infrastructura stradală prin lucrări de pietruire și asfaltarea a 8 km de străzi de interes public local; să reabiliteze și să modernizeze iluminatul public stradal; să reabiliteze și să modernizeze sistemul de pompare a apei potabile; să modernizeze sala de evenimente cultural-artistice; să înlocuiască acoperișul Bisericii; să introducă internetul de mare viteză și accesul gratuit al locuitorilor la acest serviciu; să înființeze zone verzi, locuri de joacă pentru copii și odihnă pentru locuitorii mai vârstnici; să stagneze taxele și impozitele locale la un nivel acceptabil posibilităților locuitorilor; să înființeze rețea TV prin cablu; să modernizeze actul de învățământ prin reabilitarea infrastructurii școlare. Dar cea mai importantă realizare o consider aplicarea legii proprietății care a constat într-o muncă titanică. Mă mândresc cu acest lucru și cu faptul că nu au existat procese de natură civilă, totul rezolvându-se la nivel local. Acest lucru nu însemnă că nu au existat și inconveniente – gen lipsa documentelor care să ateste proprietatea de drept care au fost inexacte, s-au rătăcit/pierdut la momentul colectivizării.

Rep: Ca edil al comunei, care sunt așteptările dvs. de la 2017?

G.A.: Am încredere că anul acesta vom demara anumite proiecte și investiții care să faciliteze un trai mai bun pentru comunitatea noastră. Mereu am avut speranțe și e bine să speri pentru că, sperând, te și mobilizezi. Sper la câteva realizări, fără a ieși din limitele impuse de posibilitățile concrete ale bugetului local, a accesării atât cât se poate a fondurilor externe și a sprijinului financiar al autorităților județene.

Rep: Pe termen lung, mă refer la anii ce vor urma, ce proiecte aveți pe masa de lucru, fapt care să aducă un concept nou în viața comunității din Ștefan Vodă?

G.A.: Până la finele acestui mandat mă gândesc să implementez următoarele proiecte pe care le consider de o importanță majoră pentru comunitate: Aducțiune gaze, proiect care va putea fi implementat cu venituri proprii; Înființare rețea canalizare și construire stație de epurare; Modernizare rețea apă prin construire stație de filtrare și contorizarea apei; Asfaltarea în totalitate a rețelei stradale ce măsoară 32 km; Modernizarea iluminatului public stradal prin introducerea ledurilor; Pietruirea drumului agricol paralel cu calea ferată care face legătura între localitățile Ștefan Vodă și Dragalina prin DN3; Înființare grădiniță cu patru săli de cursuri/una cu program prelungit; Înființare serviciu poliție locală pentru prevenirea și stoparea furturilor din gospodăriile locuitorilor; Introducerea unui sistem video cu 43 de camere de luat vederi în zonele predispuse infracționalității; Înființare complex cultural sportiv care includ următoarele obiective: (Modernizare cămin cultural; minibază sportivă cu terenuri de fotbal, handbal, tenis; discotecă în aer liber pentru tinerii comunei); Reabilitarea și modernizarea bazei sportive la cerințele AJF Călărași; Reînființarea echipei de fotbal și înscrierea în circuitul competițional al AJF Călărași începând cu anul competițional 2017- 2018.

Rep: Care este mesajul primarului George Avram pentru locuitorii comunei?

G.A. Le transmit aceleași lucruri pe care mi le doresc și mie: sănătate și să aibă un an bun, plin de prosperitate!

 

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Mihai Gurlui: „Comuna Belciugatele se află pe drumul cel bun”

Mircea Brândușă. Unul dintre primarii pe care locuitorii l-au reales să îi reprezinte se numește Mihai Gurlui. Domnia sa a...

Închide