24 februarie 2017 – prima zi a proiectului „Tradiții și basme românești…”

Ziua Sărbătorii Dragobetelui a reunit, vineri, 24 februarie, în foaierul Centrului Cultural Județean Călărași, aproape 70 de copii din Călărași și de la Școala Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu, precum și parteneri interesați în promovarea tradițiilor specifice acestei perioade din an: Muzeul Dunării de Jos, Palatul Copiilor Călărași, Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Călărași.

Sub semnul începutului de primăvară, al Mărțișorului, al dragostei reprezentată de tradiția românească de Dragobete, copiii au confecționat diverse mărțișoare pentru mame, prietene, persoane dragi; au pictat pandantive; și-au încercat îndemânarea în a țese mici suveniruri sau în a coase mărțișoare pe pânză în puncte.

Tinerele actrițe de la MiniArt Show i-au îndrumat pe cei mici în mânuirea acului, a pensulei sau în „descurcatul ițelor”, în cadrul atelierelor premergătoare spectacolului adaptat după basmul „Dănilă Prepeleac”, iar fetițele au descoperit-o, cu bucurie, pe îndrumătoarea atelierelor, Ioana Ginghină, care le-a dat autografe, le-a vorbit despre personaje din basmele românești și au făcut fotografii împreună, spre deliciul celor mici.

Spectacolul „Dănilă Prepeleac” a adus în sală peste 350 de copii din Călărași, Dragoș Vodă și Dichiseni, iar prin exemplul moralizator al lui Dănilă, micii spectatori au înțeles că nu te poți îmbogăți peste noapte, ci prin muncă cinstită.

La final, au avut posibilitatea de a urca pe scenă alături de Dănilă Prepeleac și de a interacționa direct cu actorii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Marius Tătaru, director CSS Călărași: „Secția de volei a primit tot ce a solicitat în referatele de necesitate”

Directorul Clubului Sportiv Școlar Călărași, prof. Marius Tătaru, a transmis un răspuns vizavi de articolul publicat de site-ul Obiectiv -...

Închide