15,6 milioane lei pentru asfaltarea culoarului de tranzitare al municipiului Călărași

În ședința de consiliu local din 16 martie a.c. s-a aprobat cofinanțarea pentru modernizarea străzilor de pe culoarul de tranzitare al Municipiului Călărași: DN3B (șos. Chiciului) – str. Eroilor – b-dul Republicii – str. Sloboziei (DN21: Călărași – Slobozia).

Valoarea estimată a investiţiei este de 15.636.795,78 lei cu TVA, bani din PNDL.

Cofinanţarea de la bugetul propriu al municipiului Călăraşi pentru plata unor cheltuieli aferente proiectului, care nu se finanţează din bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cum sunt: cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului, studiile de fezabilitate/documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiile de teren, studiile de specialitate, expertizele tehnice şi/sau audit energetic, asistenţa tehnică, consultanţă, taxe pentru obţinerea de avize/acorduri/autorizaţii, organizarea procedurilor de achiziţii, active necorporale, cheltuieli conexe organizării de şantier, comisioane, cote, taxe, costuri credite, cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar etc., este în valoare estimată de 521.701,38 lei cu TVA.

Prin realizarea acestui proiect se realizează un acces foarte bun către Autostrada A2. Sectoarele de străzi propuse pentru modernizare în prezenta documentaţie au următoarele caracteristici:

– lungime 3,072 km;

– lăţime variabilă 8,00 m-12 m (două şi patru benzi de circulaţie);

– trotuare şi spaţii verzi cu lățime variabilă.

Străzile prezintă o îmbrăcăminte asfaltică pe toată lungimea lor, grosimea acesteia fiind variabilă de la tronson la tronson conform studiilor geotehnice.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Secția de canotaj a CSM Călărași, rezultate remarcabile la CN de Ergometru

În perioada 10 – 11 martie a.c., secția de canotaj a CSM Călărași a participat la Campionatul Național de Ergometru...

Închide