Răzvan Meseșeanu își dorește să se implice activ în organizația PSD Călărași

Apropierea alegerilor pentru stabilirea echipei de conducere a organizației județene a PSD Călărași a dat naștere multor discuții printre social democrații călărășeni, unele dintre ele purtându-se, însă, mai mult „pe la colțuri”. „Cine e cu cine, cine are șanse și pe cine susține Bucureștiul” – sunt temele de actualitate printre membrii PSD.

Se știe în momentul de față că își doresc funcția de președinte deputatul Iulian Iacomi și actualul interimar, Ciprian Pandea, însă, oficial, nu a fost depusă nicio candidatură pentru alegerile ce vor avea loc în luna mai.

Unul dintre vechii membri ai organizației călărășene, Răzvan Meseșeanu, a dorit să-și facă publică intenția de a se angrena în conducerea partidului, transmițându-ne câteva puncte de vedere personale referitoare la felul în care ar trebui să se desfășoare activitatea în partid.

„În curând vor începe pregătirile pentru organizarea Conferinţei Judeţene de alegeri în cadrul PSD Călăraşi. Întotdeauna mi-a plăcut ideea de politică şi sunt conştient că, dincolo de neîncrederea consistentă pe care o conţine acest concept în realitatea românească, dincolo de lehamitea pe care o resimţim cu toţii atunci când auzim termenii „politică sau politician”, este inevitabil contactul cu ea. Vrem nu vrem, ne place sau nu, politica va face parte, în această variantă bolnavă a sa, încă mulţi ani de acum înainte. Singura cale de a însănătoşi mediul pe care-l blamăm la unison este implicarea fiecăruia în cât mai multe situaţii; renunţarea de a mai critica de pe tuşă şi „punerea osului la treabă”, începând chiar cu noi înşine. Abia apoi, consider, putem emite pretenţii în a face observaţii cuiva sau a sfătui pe cineva. În fine, revenind la „oile politice”, doar mergând la vot, am fi în măsură să criticăm măsurile luate de puterea instalată în urma scrutinului, această idee fiind cu referire la cei mulţi care comentează, nemulţumiţi , foarte agresiv uneori, decizii, atitudini, etc… în loc să participe, masiv, la maniera democratică de a-şi spune părerea – prin aplicarea ştampilei – în ziua votului.

La Călăraşi, de prea mult timp, linişte şi creştere în organizaţie n-au mai fost; când se înfiripase speranţa unui nou început, fatalitatea a făcut ca proaspătul şi entuziastul nostru preşedinte, Dan Eugen CRISTODOR, să plece dintre noi într-o lume fără politică. Din nou, pentru organizaţie, momente de derută şi incertitudine. Bucureştiul a avut, în ceea ce priveşte desemnarea unui lider, mână bună. Exact în prag de alegeri parlamentare, instalarea tânărului consilier judeţean Ciprian PANDEA în postura de director de campanie şi, ulterior, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, mulată pe valul naţional pro PSD, au dus la strângerea rândurilor psd-iştilor din întreg judeţul şi obţinerea unui rezultat neverosimil pentru foarte multă lume.

Câştigarea alegerilor şi la Călăraşi (1 senator, 2 deputaţi) într-o manieră demnă de o organizaţie care „ziceai” că este la conducerea judeţului de cel puţin 4 ani, a pus pe jar adversarii politici, aceştia reînvăţând să ne ia în seamă-fără plăcere, categoric-iar nouă, membrilor PSD ne-a redat încrederea de care aveam atâta nevoie.

Din experienţa căpătată, cu reuşite sau insuccese, doresc să-mi expun părerea asupra a ceea ce ar trebui evitat, ce ar fi necesar să accentuăm, ce ar fi indicat să privim cu neutralitate sau cu intransigenţă, odată cu instalarea noii conduceri judeţene în viitorul apropiat. Ocupând prin sprijinul partidului o serie de funcţii importante în administaţia judeţului şi având, alături de alţi colegi, atuul loialităţii faţă de acest partid de 16 ani, consider  că e o datorie de onoare să nu uit de unde am plecat şi să sprijin, dacă se doreşte, dezvoltarea şi organizarea PSD Călăraşi.

M-aş bucura să observ că eforturile primarilor noştri, mai ales al celor foarte vechi, de la începuturi aş zice, de a rezista în faţa „puterii galbene”- de atâţia ani -sunt recunoscute la adevărata valoare. Conducerea judeţului ar trebui să deţină un „fir roşu” cu fiecare primar nu numai în precampanie şi campanie ci şi în restul anilor de mandat, pe baza unui grafic de întâlniri, riguros întocmit şi respectat.

O atenţie aparte pentru primarul municipiului Olteniţa, deţinătorul celei mai mari organizaţii PSD care a câştigat un municipiu; cuvintele de ordine aici: menţinere-implicare-creştere.

O altă chestiune sensibilă, neglijată foarte mult timp: păstrarea unei legături cât mai strânse cu liderii naţionali care s-au dovedit apropiaţi şi/sau implicaţi pentru Călăraşi. Îl nominalizez deocamdată doar pe fostul deputat de Călăraşi, actualul primar al sectorului 5, dl. Daniel FLOREA. Dl. Florea a demostrat prin implicări de multe ori departe de ochii presei, dar eficiente, care au adus PSD-ului multe voturi, că este alături de organizaţie. Ar fi o gafă politică să nu încercăm să ni-l apropiem, cu atât mai mult cu cât, chiar dacă tardiv, am încerca să îndreptăm o greşeală care i s-a făcut acum câţiva ani.

Un alt lucru esenţial în creşterea forţei organizaţiei este cuprinderea în structura ei decizională a tuturor parlamentarilor; la acest moment, deputaţii Iacomi şi Nicolicea nu fac parte din Biroul Permanent Judeţean şi, aşa cum spunea fostul primar de la Lehliu Gară, o asemenea situaţie nu aduce nimic bun, din contră, poate alimenta eventuale tensiuni. Sunt de părere că influenţa unui deputat în dezvoltarea propriei organizaţii, mai ales dacă vrea, este de bun augur, ori noi avem doi asemenea exponenţi. Despre anvergura dlui deputat Eugen NICOLICEA este inutil să amintesc, domnia sa fiind unul dintre comunicatorii de bază ai PSD la nivel naţional. Dna senator Roxana PAŢURCĂ este la acest început de legislatură, în opinia mea, surpriza plăcută; se implică, participă, doreşte, trebuie susţinută, iar experienţa deputatului Iacomi în administraţia locală nu se poate pune la îndoială.  Pentru toţi trebuie dat un credit de început, cu inima deschisă, şi toţi să fim conştienţi că e firesc să fim monitorizaţi pentru a nu deraia de pe drumul firesc.

Cei care se vor angaja în competiţia internă vor trebui, în opinia mea să îndeplinească o serie de condiţii enunţate extrem de delicat, dar ferm, de către secretarul general al PSD-Marian NEACŞU, prezent la o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD Călăraşi acum câteva săptămâni. Amintea secretarul general despre necesitatea întocmirii unui plan de carieră pentru fiecare aspirant de funcţie politică; total de acord, pentru că spuneam la început despre lehamitea generală atunci când vine vorba despre politică şi, în acelaşi timp, nu se poate fără ea. Atunci, singura soluţie este să formăm oameni cu vocaţie în aşa ceva, să dezvoltăm specialişti în politică şi nu diletanţi, identificatori de soluţii şi persoane credibile, vectori de imagine adevăraţi şi nu care mimează realitatea. Va trebui să avem pentru perioada următoare colegi pregătiţi în comunicarea cu electoratul (conferinţe de presă, întâlnirile cu oamenii), conştienţi de realismul propriilor aspiraţii politice şi administrative, dar şi de ale celorlalţi, cunoscători ai aşteptărilor organizaţiei, unele legitime, altele exgerate, etc. Toate însă vor avea în centru zicala „Omul potrivit la locul potrivit”, blagoslovit de cei 7 ani de acasă!” – Răzvan Meseșeanu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Recomandări ale Poliției pentru siguranța cumpărăturilor de Paște

Pentru a vă bucura pe deplin de bunurile cumpărate, Poliţia Română vă oferă câteva recomandări pentru protecţia dumneavoastră. La cumpărăturile...

Închide