Aurel Vasile: „Eu nu am venit la primărie pentru salariu şi nu mi-e ruşine să fac drumuri şi să deschid uşile ministerelor din Bucureşti pentru a aduce bani în comună”

Mircea Brânduşă. Aurel Vasile este primarul pe care locuitorii comunei Jegălia l-au tot aşteptat. Născut şi crescut în localitate, a ales să candideze pentru primărie din dorinţa de a continua munca predecesorilor lui. La baza deciziei sale nu a stat însă doar faptul că, în calitate de om de afaceri, a fost mereu aproape de gândirea fostului primar, ci inclusiv faptul că avea o viziune clară asupra a ceea ce înseamnă continuarea proiectelor şi strategiilor de dezvoltare locală. În prezent se află la al doilea mandat.

Aurel Vasile crede că un pas important în dezvoltarea comunei Jegălia a fost faptul că la alegerile din iunie 2012 şi 2016, locuitorii celor trei sate aparţinătoare, Iezeru, Jegălia şi Gâldău, au dat dovadă de pragmatism, votând faptele şi continuitatea. Mergând pe această realitate, Aurel Vasile şi-a construit campaniile electorale din casă în casă, de la om la om, transmiţând acea încredere transpusă în stabilitate socială şi financiară. În discuţia purtată, acesta a precizat:

„Am convingerea că dacă cei rău-intenţionaţi nu-mi vor pune piedici, la finele acestui mandat, până în 2020, Jegălia poate deveni una dintre cele mai frumoase comune din judeţ. Acesta este ţelul spre care trebuie să tindem şi acesta este pariul pe care l-am pus cu mine pentru promovarea imaginii comunei”. Pentru a îndeplini acest standard, Aurel Vasile consideră că este nevoie de continuarea investiţiilor privind reabilitarea infrastructurii comunei, apă, canalizare, gaze naturale, mai multe spaţii de joacă pentru copii, alei pietonale, locuri de parcare, o bază sportivă modernă, plantări de arbori şi arbuşti şi multe multe altele care să ducă la bunăstarea comunei, adăugând următoarele: „Este nevoie de o nouă imagine a comunei noastre şi sunt convins că prin sprijinul oamenilor de afaceri, al locuitorilor, al tuturor celor care trăim aici, prin consens şi unitate, putem atrage investitori serioşi, fonduri europene, fonduri guvernamentale şi vom sprijini puternic parteneriatul public privat. Realizarea acestor proiecte va atrage de la sine şi dezvoltarea agriculturii, şi a celorlalte activităţi specifice zonei. Eu nu am venit la primărie pentru salariu şi nu mi-e ruşine să fac drumuri şi să deschid uşile ministerelor din Bucureşti pentru a aduce bani în comună. Să nu uităm că banii europeni sunt scumpi şi rari, deoarece avem nevoie de cofinanţare, fapt pentru care trebuie să ne orientăm spre atragerea de alte fonduri. Implicarea şi reuşita înseamnă muncă permanentă, respectarea promisiunilor şi spirit de echipă. Suntem situaţi în mijlocul Bărăganului, o zonă plină de farmec, cu oameni muncitori şi buni. Eu mă identific cu aceşti oameni, nu sunt o persoană comodă, ba dimpotrivă sunt foarte energic şi ambiţios, iubesc oamenii şi locul natal”.

Și ca să dovedească că lucrurile stau întocmai, Aurel Vasile a făcut public raportul de activitate privind starea economico-socială şi de mediu a comunei Jegălia pentru anul 2016, raport care constituie momentul bilanţului, ce se referă la capacitatea efectivă a administraţiei publice locale de a gestiona şi rezolva în nume propriu şi cu responsabilitate treburile publice şi patrimoniul localităţii în interesul comunităţii locale pe principiile autonomiei locale.

La capitolul asistenţă socială a beneficiat de prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat un număr de 48 persoane singure şi familii, iar de ajutor de încălzire a beneficiat un număr de 800 familii şi persoane singure, achitându-se integral sumele cuvenite pe perioada sezonului rece. În comuna Jegălia au funcţionat şi funcţionează 2 cabinete medicale individuale – medicii de familie: dr. Florescu Liviu şi dr. Florescu Miralena, 1 cabinet de stomatologie asigurat de dr. Petrache Nicoleta. Personalul de specialitate este format din 3 medici şi 3 cadre cu studii medii, care asigură asistenţă primară la nivelul localităţii.

De asemenea, în comună funcţionează şi o farmacie şi centru de permanenţă. Toate acestea au contribuit la îmbunătăţirea stării de sănătate a locuitorilor comunei Jegălia. Activitatea sistemului educaţional s-a desfăşurat în condiţii bune, în spaţii corespunzătoare şi igienizate. Cele două cămine culturale se prezintă foarte bine din punct de vedere fizic, fiind complet reabilitate.

Reţeaua de drumuri locale a fost mult îmbunătăţită prin asfaltarea străzilor în proporţie de 80%, în rest localitatea fiind deservită de drumuri pietruite. Nici infrastructura de apă şi canalizare nu a fost omisă, astfel serviciul de alimentare cu apă a fost delegat către societatea SC Raja Constanţa SA din anul 2011. În prezent, comuna Jegălia este angrenată într-un proiect cu SC Raja SA Constanţa care prevede realizarea unei staţii de epurare şi reţea de canalizare în satul Jegălia.

Iluminatul public stradal a fost modernizat, fiind asigurat cu 478 corpuri de iluminat. În prezent nu există o reţea de distribuţie a gazelor naturale, dar sunt mari speranţe pentru implementarea unui proiect în anii următori. În prezent, de-a lungul DN 3B care tranzitează satul Jegălia se plantează 300 de pini şi tot atâţia ienupări târâtori. Nu în ultimul rând, se află în curs de execuţie lucrările de modernizare a bazei sportive din satul Iezeru, tribună cu 250 locuri, vestiare ultra moderne, instalaţie de nocturnă şi, ca anexă, un mini teren de sport multifuncţional, cu covor sintetic şi nocturnă.

Toate aceste realizări au ca scop final îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor comunei Jegălia.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Florian Belu: „În 2017, Primăria Unirea vizează modernizarea infrastructurii, atragerea de investitori pentru crearea de locuri de muncă şi ridicarea nivelului de trai al locuitorilor”

Mircea Brânduşă. În anul 2016, după alegerile locale, funcţia de primar al comunei Unirea a fost exercitată succesiv, pentru perioade...

Închide