vineri, martie 29, 2024
AcasăCOMUNITATECostel Boitan: „În primul mandat am finalizat investiţii de peste 700.000 de...

Costel Boitan: „În primul mandat am finalizat investiţii de peste 700.000 de lei”

- Advertisement -

Mircea Brânduşă. În primul mandat ca primar al comunei Valea Argovei, Costel Boitan a reuşit să realizeze o serie de investiţii în comună. Cu atât mai mult cu cât a preluat primăria cu zero lei în cont şi cu o datorie de 300.000 lei. Acest aspect ar fi o explicaţie pentru cei care se întreabă de ce lipsesc proiectele europene. În această perioadă s-a dedicat atragerii de fonduri, finalizând investiţii în valoare de peste 700.000 lei, având la bază îmbunătăţirea confortului vieţii locuitorilor. Azi, primăria are în visterie 500.000 lei, bani care vor fi direcţionaţi către întocmirea documentaţiilor tehnice necesare implementări proiectelor vizate şi cofinanţării altora. Om cu frica lui Dumnezeu şi modest din fire, primarul Boitan se fereşte însă să se laude cu realizările sale, preferând să spună doar că a făcut un bilanţ „cu sufletul” la finalul lui 2016 şi nu unul cu pixul şi hârtia.

Rep: Ce a însemnat anul 2016 pentru primarul comunei Valea Argovei?

C.B.: Politic a fost reconfirmarea mea în funcţie, fapt care demonstrează că locuitorii comunei au apreciat pozitiv activitatea mea ca primar. Administrativ a însemnat continuarea şi finalizarea lucrărilor demarate în primul mandat.

Rep: Care sunt cele mai importante investiţii ale primarului Costel Boitan?

C.B.: Alături de echipa instituţiei primăriei, cu care colaborez foarte bine, am realizat o strategie de modernizare a comunei:

– Întreţinerea drumurilor comunale prin lucrări de pietruire permanente;

– Reabilitare şi modernizare corp nr.1 şcoala din satul Valea Argovei – Centrală termică, mobilier nou, teren sport cu gazon sintetic;

– Înfiinţare bază sportivă Tip „A” în satul Valea Argovei;

– Înfiinţare parc de joacă pentru copii şi unul de agrement în satul Siliştea;

– Reabilitare şi modernizare cămin cultural sat Siliştea;

– Reabilitare şi modernizare şcoală sat Siliştea;

– Lucrări de lotizare şi îngrădire a unui nou cimitir în satul Valea Argovei;

– Îngrădire cu gard de beton a terenului de fotbal din satul Valea Argovei;

– Introducere reţea apă potabilă în zona fostului C.A.P., acolo unde trăiesc locuitorii de etnie romă ai comunei;

– Atribuirea a 50 de locuri de casă tinerilor sub 35 ani, conform Legii nr 15/2003 din care 30 au solicitat deja autorizaţii de construcţie.

Un aspect important este că majoritatea acestor lucrări au fost realizate în regie proprie cu salariaţii primăriei şi cetăţenii de la Legea 416.

Dacă primarul este un om modest, proiectele sale de viitor nu sunt deloc aşa, asta deoarece primăria Valea Argovei va implementa proiecte cu multe zerouri, pornind de la modernizarea prin asfaltare a străzilor de interes public local şi până la înfiinţare reţea de canalizare şi construire staţie de epurare.

Aspectul localităţii primează şi el pentru primarul Costel Boitan astfel încât vrea să pună arbori ornamentali la intrarea în comună, dar şi să realizeze trotuare pietonale în satele aparţinătoare.

Rep: Care este lista proiectelor de investiţie aprobate de Consiliul Local pentru a fi implementate în anul 2017?

C.B.: Printre priorităţile vizate de primăria Valea Argovei în anul 2017 se regăsesc următoarele proiecte:

– Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Şcoala Gimnazială Nr. 1;

– Lucrări de reabilitare reţea de iluminat public stradal;

– Servicii de înregistrare sistematică a imobilelor situate în extravilanul localităţii şi intravilan pe sectoare cadastrale în conformitate cu prevederile OUG 35/2016;

– Achiziţionare buldoexcavator prin AFIR, având ca scop, îmbunătăţirea serviciului de salubrizare al comunei;

– Asfaltări străzi comunale de interes public local.

O mare parte din aceste proiecte aşteaptă deschiderea liniilor de finanţare pentru a fi depuse, primarul Boitan fiind convins că acestea vor avea punctajele necesare pentru a obţine fondurile, care vor duce la punerea lor în aplicare.

Rep: Ce mesaj transmite primarul Costel Boitan locuitorilor din Valea Argovei?

C.B.: Aşa cum au avut încredere până acum, le cer să aibă şi în anii următori, pentru că doar împreună vom putea da o imagine europeană comunei în care trăim cu toţii. Le transmit tuturor multă sănătate.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite