Satul Răzvani (Lehliu Gară) are, de săptămâna trecută, o bază sportivă modernă

Mircea Brânduşă. Accesarea fondurilor nerambursabile a reprezentat pentru Administraţia Locală Lehliu Gară şansa de a se dezvolta şi moderniza rapid, motiv pentru care a accesat, în ultimii ani, un număr mare de proiecte. Unul dintre aceste proiecte a fost finalizat şi pus la dispoziţia comunităţii la sfârşitul săptămânii trecute.

Viceprimarul cu atribuţii de primar, Ştefania Moga, alături de colegii din administraţia locală, a inaugurat baza sportivă din satul Răzvani, proiect construit prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii din Spaţiul Rural instituit prin O.G. 7/2006, care a costat aproximativ 650.000 lei. Nu întâmplător, Ştefania Moga a ales ziua de duminică, 21 mai 2017, pentru inaugurarea oficială a noii baze sportive, dată care a coincis cu Hramul bisericii din localitate, dar şi a marii sărbători Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. La acest eveniment au participat autorităţile locale, judeţene, consilieri şi membri ai aparatului de specialitate al primarului, reprezentanţi ai AJF Călăraşi. Din partea parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena a fost prezent preotul paroh Marius Cherciu, care a sfinţit terenul şi anexele acestuia, cum se obişnuieşte după datina creştină.

„În sfârşit au şi copiii din localitatea dumneavoastră unde să-şi desfăşoare activitatea fotbalistică în condiţii foarte bune. Mă bucură faptul că într-un timp foarte scurt, cei care se ocupă de activitatea fotbalistică au reuşit să adune un număr destul de mare de copii, care vor avea o alternativă a petrecerii timpului. Locuitorii dar şi Primăria şi Consiliul Local Lehliu Gară se pot mândri de azi înainte cu o bază sportivă cum nu multe localităţi o pot face”, a declarat Ştefania Moga. Prezent la eveniment, deputatul Iulian Iacomi, fost primar al oraşului Lehliu Gară, a declarat: „Nu mi-am putut închipui că această bază sportivă o să arate aşa de frumos. Felicit pe toţi cei care şi-au dat concursul pentru realizarea acestui obiectiv. Urez celor care fac parte din clubul sportiv Rapid Răzvani să aibă rezultate cât mai bune şi să ajungă într-un timp cât mai scurt la vârful performanţei, respectiv promovarea în Liga a IV-a.”

După inaugurare, cei aproximativ 600 de spectatori prezenţi au asistat la un joc de fotbal disputat între echipa locală Rapid Răzvani şi Unirea Spanţov, din cadrul etapei cu nr. 19 din Liga a V-a. Jocul a fost unul destul de animat, fiecare dintre echipe a încercat încă din start să încline balanţa. Cei care au ratat primii au fost jucătorii echipei gazdă şi, după cum se ştie, ocaziile ratate se răzbună, iar oaspeţii au punctat prin Costea Gigi în minutele 21 şi 36. Nu după mult timp, elevii lui Arefte Ionel au redus din handicap prin Marin Bujor, min. 39, la pauză tabela arătând 1-2. Imediat ce s-a revenit de la cabine, „feroviarii” au restabilit egalitatea prin Gigel Nae, min 48. La fel de animat a fost jocul şi în partea secundă, cu faze electrizante la ambele porţi. Până la final oamenii lui Cornel Toma, care vizează locul doi şi participarea la barajul de promovare, cu un plus de pregătire fizică şi experienţă, au fost cei care au punctat de trei ori prin: Florin Marin (51), George Bălan (78) şi Gigi Costea (88). Scorul final a fost stabilit de Marin Nicolae (90), care a redus din diferenţă, 4-5.

„A fost un joc bun  în urma căruia am putut vedea la ce nivel de pregătire ne aflăm, acum când nu mai este mult până la finalul campionatului. Pentru ediţia următoare  va trebui să lucrăm mai mult la capitolul tactic, mai ales că o putem face în condiţii foarte bune având în vedere noua bază sportivă de care beneficiem”, a declarat Arefte Ionel, preşedintele clubului Rapid Răzvani.

„Am întâlnit o echipă bună şi o spun nu ca să-i flatez pe cei din Răzvani. După câte am constatat pe parcursul jocului, este o echipă cu câteva individualităţi care pot face diferenţa la nivelul ligii a V-a. Referitor la baza sportivă, pot afirma că este una de un nivel foarte bun. Dacă vor şti să o întreţină, vor avea una dintre cele mai frumoase baze din judeţ şi nu numai. Ce m-a surprins plăcut au fost acele grupe de copii, prezente la stadion, care peste câţiva ani vor completa lotul echipei de seniori”, a afirmat Cornel Toma, viceprimarul comunei Spanţov şi susţinătorul echipei „Unirea”.

RAPID RĂZVANI: Voinea, Marin (51 Nicolae), Stan C., Tufeanu, Stan F., Nae, Tudor, Vlad, Bujor, Duţă (46 Năstase), Lincan.

Antrenor: Constantin Bogdan

UNIREA SPANŢOV: Radu, Bălan G., Marin, Braşoveanu, Bercea, Gâtan, Perda (62 Panait), Omet, Bălan F., Costea, Constantin.

Antrenor: Ion Savu

Arbitri: G. Cojocaru – I. Jecu – C. Toader

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ziua Comunei Ciocăneşti, sărbătorită cu mic, cu mare

Mircea Brânduşă.  „Nu staţi acasă în această zi de sărbătoare!” - acesta a fost mesajul pe care primarul comunei Ciocăneşti,...

Închide