FURTUL DE APĂ constituie INFRACŢIUNE  și se pedepseşte conform CODULUI  PENAL! 

ECOAQUA SA Călăraşi, operator regional al serviciilor de apă şi canalizare în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, aduce la cunoştinţa publicului că a demarat o  campanie de identificare a pierderilor de apă din sistemul public, dar şi de verificare a clienţilor săi în ceea ce priveşte legalitatea utilizării serviciilor, în baza contractelor de furnizare încheiate cu operatorul.

Echipele mixte de control identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor şi racordurilor pentru implementarea în sistemul GIS, de asemenea verifică neregulile existente la abonaţi: dacă contorul este defect, lipsă, montat incorect, are sigiliu contorului sau al montajului rupt, s-a intervenit neautorizat sub orice alte forme asupra contorului, în scopul influenţării  indicaţiilor acestuia, ori s-au făcut modificări de orice fel în vederea ocolirii contorului (racord clandestin).

În cazul depistării unui branşament clandestin, ceea ce reprezintă furt de apă, acest fapt constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii 286/2009 privind Codul Penal. Această măsura se aplică în baza prevederilor art 74 din Legea 225/2016 care modifică şi completează Legea 51/2006 Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice.

De asemenea, se va verifica şi dacă clienţii utilizează serviciile de apă, respectiv canalizare fără avea actualizat contractul, fapt ce reprezintă contravenţie şi se pedepseşte prin amendă.

Reamintim că utilizatorii care au reţea de canalizare menajeră executată pe stradă, au obligaţia racordării la aceasta, nerespectarea acestei obligaţii de către utilizatori se sancţionează cu amendă de la 2 000 lei la 4 000 lei, potrivit art 39 aliniatul (5) din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare  republicată în Monitorul Oficial nr 679/07.09.2015.

ECOAQUA SA notifică prin prezenta intrarea în legalitate a utilizatorilor, în caz contrar se vor aplica prevederile legale fără nici o altă concesie.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
ANUNŢ CĂTRE LOCATARII DIN APARTAMENTELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAŞI ŞI ORAŞULUI LEHLIU GARĂ

SC ECOAQUA SA - Sucursala Călărași anunță locatarii din apartamentele la care se emite facturăcu coeficient de repartiție a consumului...

Închide