Florian Belu, un Primar Tenace şi Responsabil

Mircea Brânduşă. Suntem în perioada alegerilor locale parţiale. După aproape un an de zile în care administraţia locală din comuna Unirea a fost asigurată prin interimat, duminică se va alege noul primar. Pentru PSD este o mare responsabilitate de a veni în faţa locuitorilor din Unirea cu un candidat capabil, tenace şi responsabil. Acesta este inginerul Florian Belu, iar sloganul său în campanie a fost: „SĂ CONTINUĂM CE AM ÎNCEPUT ÎMPREUNĂ!” Oferta electorală a primarului interimar al comunei Unirea pentru alegerile parţiale din 11 iunie 2017 este una destul de variată, care surprinde, în detaliu, nevoile comunităţii pe care o conduce din toamna anului trecut. În ceea ce priveşte realizările, din acest interimat, se poate spune că social-democratul s-a preocupat, în special, de asfaltarea drumurilor comunale, reabilitarea şcolilor şi bazelor sportive, precum şi implementarea unor proiecte inovatoare pentru comunitate. Florian Belu se vrea un primar ales de comunitate, pentru comunitate, care nu a făcut niciodată promisiuni fără acoperire. În urmă cu o lună, Florian Belu şi-a lansat candidatura la primăria Unirea cu ofertă electorală greu de refuzat de către locuitorii comunei.

Printre cele mai interesante puncte ale programului PSD Unirea şi ale primarului Florian Belu pentru o comună cu adevărat europeană se regăsesc:

Realizarea unor centre de dezvoltare locală construite astfel încât să urmărească următoarele obiective:

 1. a) Creşterea capacităţilor localităţii de a-şi susţine propriul proces de dezvoltare;
 2. b) Ridicarea calităţii vieţii prin impunerea unor standarde minime pentru serviciile publice oferite de instituţia primăriei.

Utilizarea fondurilor de finanţare corespunzătoare programelor naţionale şi guvernamentale:

 1. a) Transparenţă totală în gestionarea fondurilor financiare accesate;
 2. b) Gestionarea fondurilor financiare către priorităţile comunităţii.

Realizarea unei puternice infrastructuri locale corespunzătoare:

 1. a) Alimentare cu apă în toată localitatea;
 2. b) Construire Staţie de epurare;
 3. c) Canalizare în toată localitatea;
 4. d) Alimentare cu gaze naturale în toată localitatea;
 5. e) Asfaltarea drumurilor comunale de interes public local;
 6. f) Pietruire drumurilor mărginaşe din satul Oltina.

Realizarea unei puternice infrastructuri intercomunitare:

 1. a) Amenajarea drumurilor de tarla între localităţi;
 2. b) Întreţinerea şi consolidarea islazurilor comunale;
 3. c) Achiziţii de utilaje agricole pentru cultivarea terenurilor;
 4. d) Achiziţii de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă;
 5. e) Înfrăţirea comunei cu localităţi din străinătate;
 6. f) Atragerea de investitori pentru crearea de locuri de muncă.

Realizarea actului educaţional de învăţământ corespunzător:

 1. a) Modernizarea şi reabilitarea Şcolii Generale Unirea;
 2. b) Construire Grădiniţă cu program prelungit.

Rep: D-le Florian Belu, ce v-a determinat să candidaţi la primăria comunei Unirea?

F.B.: M-am hotărât să candidez pentru că ştiu că pot face ceva concret pentru această comună. Încă sunt multe lucruri de făcut şi am încrederea că deţin forţa de a rezolva problemele comunităţii.

Rep: În opinia dvs., ce vă recomandă pentru această funcţie?

F.B.: Am argumente cu precădere profesionale, mă refer, pe de o parte, la experienţa şi competenţele mele, iar pe de altă parte la experienţa şi competenţele membrilor echipei cu care pornesc la acest drum, colegii mei din PSD Unirea.

Rep: Oferta dvs. electorală se bazează pe un program interesant. Care au fost criteriile de selecţie ale punctelor cuprinse în acest program? Există o anumită prioritate în punerea în practică a acestora?

F.B.: Deja, în linii mari, avem conturat programul nostru pentru următorii 3 ani. În această campanie am dialogat permanent cu locuitorii comunei pentru a afla care sunt cu adevărat aşteptările lor de la o administraţie locală care să facă din comuna noastră una recunoscută în judeţ şi în ţară. Numai astfel, cunoscând bucuriile şi necazurile concetăţenilor mei, oportunităţile sau piedicile care stau în faţa promovării unor proiecte menite să ducă la dezvoltarea comunităţii pot spune că DA, se poate CONTINUA pentru binele locuitorilor.

Rep: Sunt convins, cred că şi dvs., de faptul că toate acestea nu se pot face de unul singur. Care ar fi unul din secretele reuşitei viitorului primar Florian Belu?

F.B.: Este vorba mai întâi de toate de voinţă, viziune şi mai ales corectitudine. Florian Belu nu poate face toate acestea de unul singur, în schimb poate să formeze la primăria Unirea o echipă de specialişti care să lucreze numai pentru asta, pentru atragerea fondurilor europene şi guvernamentale nerambursabile. Cine nu înţelege acum, măcar în ceasul al doisprezecelea, că Unirea nu se poate dezvolta altfel decât pe baza acestor fonduri europene, se înşeală amarnic.

Rep: Cu siguranţă vă trebuie o echipă puternică în spate, sau, mă rog, alături: una când vine vorba de actul decizional – aceea formată din consilierii PSD, o alta în actul executiv – aparatul de specialitate al primarului. Cum credeţi că se poate ajunge la formarea unei echipe puternice atât în consiliul local cât şi la primărie?

F.B.: Îndeplinind funcţia de primar interimar, cunosc o bună parte din aparatul de specialitate al primăriei pentru actul executiv, oameni competenţi cu experienţă şi dăruire, oneşti care au realizări în activitatea lor pentru comunitate. Prin utilizarea eficientă a echipei din actul executiv, alături de echipa formată din consilierii PSD, vom colabora pentru dezvoltarea şi schimbarea în bine a comunei Unirea.

Rep: În campanie, toţi candidaţii promit alegătorilor transparenţă totală în actul administraţiei locale, cât şi un dialog permanent cu aceia care, la urma urmelor, îi instalează în funcţiile de primari. Cum veţi pune în practică aceste lucruri?

F.B.: Necazurile oamenilor nu se pot rezolva de către primar la birou, stând pe fotoliul de primar. Acestea se rezolvă prin dialog permanent, pe teren, acolo unde oamenii îşi spun necazurile.

Rep: Veţi avea sprijin de la nivel judeţean pentru realizarea programului electoral?

F.B.: Am o relaţie foarte bună cu preşedintele PSD Călăraşi, dl Ciprian Pandea. Am promisiunea dânsului că localitatea Unirea va deveni o prioritate pentru investiţiile din judeţul Călăraşi. Comuna Unirea se va dezvolta pentru că are potenţial.

Rep: Ce mesaj doriţi să le transmiteţi alegătorilor din comuna Unirea?

F.B. Îmi doresc, ca localitatea Unirea să revină printre primele comune din acest judeţ din punct de vedere al dezvoltării. Avem nevoie de continuitate. Cetăţenii trebuie să găsească uşa deschisă la primărie, acolo unde angajaţii trebuie să se comporte civilizat cu oamenii pentru că din taxele şi impozitele lor vom face anumite investiţii. Le transmit alegătorilor să vină la vot şi să voteze pentru viitorul lor. Împreună, vreau să fim mândri de comuna noastră, Unirea!

Ciprian Pandea – preşedinte PSD Călăraşi şi subsecretar de stat în Guvernul României: „Locuitorii comunei Unirea au şansa ca începând din 11 iunie să aibă un primar tânăr şi puternic. Voi face tot posibilul să sprijin proiectele comunei Unirea pentru obţinerea de fonduri de la Guvern. Florian Belu va face parte cât de curând din elita primarilor călărăşeni”.

Roxana Paţurcă – senator în Parlamentul României: „Florian Belu este un om sufletist, simţitor la nevoile şi necazurile oamenilor, săritor în a da o mână de ajutor, neaşteptând nicio răsplată pentru gesturile sale. Sunt convinsă că Florian Belu va face o treabă bună ca primar al localităţii Unirea”.

George Chiriţă – director de campanie: „Florian Belu este cea mai bună opţiune a PSD Călăraşi. Îl susţin pe Florian Belu pentru că sunt convins că el va realiza lucruri care privesc bunăstarea cetăţenilor comunei Unirea. Faptul că Florian Belu e susţinut de PSD Călăraşi reprezintă pentru comunitatea din Unirea o şansă imensă de dezvoltare a localităţii, mai ales că PSD se află acum la guvernare. Motto-ul meu în această campanie a fost: Continuitate şi Unitate!”

Răzvan Meseşeanu –membru în staful de campanie: „Florian Belu  este cea mai bună alegere a PSD Călăraşi. Sunt convins că va fi unul dintre cei mai buni primari pe care îi are judeţul Călăraşi. Florian Belu vorbeşte puţin şi realizează foarte multe. Poate face din comuna Unirea un model de urmat pentru celelalte localităţi. De asemenea, poate rămâne la cârma primăriei multe mandate de acum încolo, depinde doar de el. Va câştiga alegerile la pas!”

Anghel Olteanu, ex-primar comuna Unirea: „Susţinerea conducerii PSD Călăraşi îi vor asigura d-lui Florian Belu o victorie uşoară în aceste alegeri parţiale. Totuşi, doresc să fac cunoscut că mă dezic de toate sloganurile apărute în materialele de campanie şi în publicaţiile din mass-media călărăşeană cum că dl Belu ar fi participat alături de mine la accesarea, implementarea şi promovarea anumitor proiecte ale primăriei Unirea”.

Petrache Vasile – vicepreşedinte PSD Organizaţia Locală Călăraşi: „Îl cunosc pe Florian Belu de foarte mult timp. Mi-a dovedit că o promisiune pe care o face o şi respectă. De-a lungul timpului a avut iniţiative pe care puţini dintre noi le au. Sunt convins că Florian Belu va fi un primar de succes”.

Marin Dobre – ex-viceprimar Unirea: „Am ales să-l susţin pe Florian Belu pentru că ne-a demonstrat de nenumărate ori că este apropiat de oameni, de problemele lor şi sunt convins că va fi primarul potrivit pentru comuna noastră”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
De Rusalii, Comuna Dichiseni a sărbătorit, româneşte, Ziua Comunei!

Mircea Brânduşă. La finele săptămânii trecute, în localitatea Dichiseni a avut loc un amplu eveniment dedicat Zilelor Comunei. Astfel, aproximativ...

Închide