Crucea Roșie Română a lansat în Călărași Campania „N-avem sânge”

Crucea Roșie Română, în contextul zilei de 14 iunie, Ziua Mondială a Donării de Sânge Voluntare și Neremunerate, a organizat campania cu caracter umanitar „N-avem sânge”

Crucea Roşie Română, în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină și Centrul de Transfuzie Sanguină București, a început din 16 mai, o campanie de donare de sânge în mai multe judeţe din țară. Campania „N-avem sânge” își propune creșterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină.

Timp de o săptămână, peste 30 de voluntari ai filialei de Cruce Roșie Călărași vor fi pe străzile din oraș și vor încerca să informeze și, totodată, să responsabilizeze oamenii de necesarul de sânge din România. Aceștia vor face cunoscute condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească o persoană pentru a dona sânge și etapele procesului de donare.

În plus, în data de 15 iunie a.c. un centrul mobil de donare de sânge din București se va deplasa în localitatea Călărași pentru o acțiune  rapidă de donare de sânge.  Acțiunea se va desfășura pe platoul din fata Prefecturii Calarasi cu participarea Primariei Municipiului Calarasi, Consiliului Judetean Calarasi si Centrului de Transfuzie Sanguina Calarasi .

„Campania lansată de Crucea Roșie Română face apel la umanitate, solidaritate și la responsabilizarea oamenilor. Sângele este un țesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge  pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetățenii să răspundă la chemarea noastră și să salveze vieți. Pot face acest lucru donând sânge atât la Centrele de Transfuzie Sanguină, cât și la centrele mobile de sânge”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Conform statisticilor, o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. În medie, în România, este nevoie de 500.000 de unităţi de sânge anual şi doar 2% din populaţie donează, în timp ce media europeană este de 10%.

Detalii despre condițiile de eligibilitate și recomandări înainte și după donarea de sânge pe www.n-avemsange.ro

Sponsor campanie: Macromex (Edenia)

Parteneri media: MVcom, Phoenix Media, Hotnews, IQads.

Persoană de contact: Aura GIURCA, tel: 0727 688 423

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Florian Belu, un Primar Tenace şi Responsabil

Mircea Brânduşă. Suntem în perioada alegerilor locale parţiale. După aproape un an de zile în care administraţia locală din comuna...

Închide