vineri, martie 29, 2024
AcasăACTUALJudețul Călărași/Drumurile județene și naționale sunt închise la această oră, iar cursurile...

Județul Călărași/Drumurile județene și naționale sunt închise la această oră, iar cursurile școlare suspendate astăzi și mâine

- Advertisement -

Pompierii călărășeni alături de efective ale M.A.I. și drumarii din județul Călărași duc la bun sfârșit misiune după misiune.

Un scurt bilanț: 41 de autovehicule deszăpezite; 126 persoane salvate de către forțele de intervenție; 5 gravide și 6 persoane cu diferite afecțiuni medicale au ajuns în siguranță la spitale

Situația actuală; ninge viscolit, vizibilitate redusă, temperasturi scăzute, Autostrada Soarelui – A 2, toate drumurile naționale și drumurile județene sunt închise la acest moment, cursurile sunt suspendate în zilele de 27 și 28 februarie, nu sunt localități în județ care să întâmpine probleme din punct de vedere al furnizării energiei electrice sau a alimentări cu apă potabile 

În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 ore pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.

Până la momentul de față, pompierii militari călărășeni au intervenit eficient în cooperare cu reprezentanții Secției Drumurilor Naționale și ai Secției Drumuri Județene ajungând la toate solicitările, fie că au fost solicitați la intervenții de tip SMURD, incendii sau misiuni de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă.

Pompierii militari călărășeni au acționat pe cod portocaliu la aproape 60 de misiuni, în condiții greu de închipuit, parcurgând tronsoane de drum cu suluri de zăpadă mare și un viscol năprasnic.

La rândul lor, paramedicii SMURD, așa cum ne-au obișnuit, și de această dată, au sfidat vicisitudinile naturii și au ajuns în timp util la toate solicitările, la femei gravide, la persoane cu diferite afecțiuni medicale, care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești.

Au fost degajate din zăpadă 41 de autovehicule, printre,  fiind salvate în total 126 de persoane.

La acest moment în județul Călărași ninge abundent și viscolul nu dă semne că s-ar domoli, utilajele de dezăpezire lucrează la foc continuu, iar pompierii militari din cele șapte subunități al Inspectoratului pentru situații de Urgență sunt pregătiți să intervină la orice situație de urgență la care sunt solicitați.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite