vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSPORTProgramul antitalent 2013

Programul antitalent 2013

- Advertisement -

Sorin Anghel. Lovitură sub centură încasată în această săptămână de către Colegiul Judeţean de Arbitri Călăraşi. Comisia Centrală de Arbitri a făcut publice rezultatele examenului la care au participat cei mai talentaţi arbitri din Liga a IV-a, concursul adunând la start „fluieraşi” din toată ţara.

„Programul talente 2013” a fost unul cu ghinion pentru judeţul Călăraşi. Cristian Andrei, cel nominalizat să reprezinte CJA Călăraşi la acest important examen, a avut o prestaţie lamentabilă. Proba scrisă a dovedit cât de slab s-a prezentat călărăşeanul la Bucureşti. El a obţinut nota 4,50, clasându-se pe ultimul loc în ierarhia „centralilor”. Andrei a clacat şi la probele fizice. După ce a trecut fără probleme de „scurte”, a ratat testul Cooper.

Arbitrajul călărăşean s-a făcut de râs la acest examen. Vina este exclusiv a lui Cristian Andrei, cel care nu a reuşit să profite nici de această dată de şansa care i-a fost dată. Relaţia sa cu preşedintele CJA Călăraşi, Daniel Ştefan, este foarte bună şi depăşeşte chiar linia profesională. Prin această notă de 4,50 Andrei a lovit în Gâscanu. Dureros, mai ales că şeful de acum al arbitrilor a fost intodeauna un promotor al tinerilor. Din păcate, de câţiva ani nu îi iese nici un pronostic. Ştefan face pregătire fizică, îşi protejează oamenii, trăieşte pentru arbitraj, dar are ghinionul că pune prea mult suflet într-un segment al fotbalului dominat de mercenari. Arbitrii sunt ca vameşii, nu trebuie să ne ascundem după degete. Ca urmare, nu trebuie să te împrieteneşti cu ei mai mult decât trebuie.

Gâscanu se vrea un preşedinte popular, apropiat de subalternii săi. Dar oamenii slabi fac mereu eschive şi ţi-o trag atunci când ţi-e lumea mai dragă. Preşedintele CJA Călăraşi trebuie să găsească repede un înlocuitor pentru Cristian Andrei. Îi va fi greu. Ne convine sau nu, acesta este cel mai bun „fluieraş” dintre cei tineri. Se poate doar ca Marius Leca să îl întreacă dacă i se acorda mai multă atenţie. Deocamdată nu am găsit pe nimeni care să-l arate cu degetul. Leca este alt gen de om. Impune respect, lasă impresia că este mereu atent la fiecare gest pe care îl produce şi poate ajunge un arbitru foarte bun dacă i se dau pe mâna la fel de multe meciuri precum i s-au dat lui Cristian Andrei.

Celălalt călărăşean care a participat la concursul de la Bucureşti este Mihai Constantin. Acesta a obţinut nota 6.50 la proba scrisă, a alergat peste 2.800 de metri la testul Cooper, dar nu a promovat examenul. În arbitrajul călărăşean se produce un fenomen straniu. Subcolegiul Olteniţa are de patru ori mai puţini arbitri decât cel de la Călăraşi, primeşte meciuri puţine şi, de cele mai multe ori, dificile, însă reuşeşte să dea lovitură după lovitură la examenele de promovare. În acest moment, judeţul are patru arbitri mari şi laţi, dar pe doi nu îi puteam lua în calcul. Doru şi Cristi Brânduşă nu au viaţă de colegiu, nu sunt delegaţi la meciurile din Liga Tractoriştilor. În schimb, olteniţenii Costin Dan şi Valentin Porumbel băgă capul în pământ şi nu se dau loviţi atunci când trebuie să meargă la Plătăreşti sau Săruleşti.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite