joi, aprilie 18, 2024
AcasăCOMUNITATEO nouă nuntă de rromi, alte noi dosare penale

O nouă nuntă de rromi, alte noi dosare penale

- Advertisement -

În pofida demersurilor şi activităţilor repetate întreprinse de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi cei ai autorităţilor publice locale privind respectarea actelor normative în vigoare referitoare la organizarea şi desfăşurarea de nunţi pe spaţiul public, unii cetăţeni ai Municipiului Călăraşi continuă să încalce prevederile legale, lezând totodată drepturile celorlalte persoane.

Astfel, în seara de 27 iunie a.c., în jurul orei 18.15, agenţii Biroului Rutier Călăraşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Rahova, din Municipiul Călăraşi, în dreptul unui imobil, a fost blocată circulaţia pe drumul public de către mai multe persoane adunate pe partea carosabilă şi pe trotuar, participante la nunta organizată de M. Nicolae, de 46 ani, din aceeaşi localitate.

Pe numele organizatorului petrecerii, poliţiştii călărăşeni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de blocarea cu intenţie a drumului public, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 republicată, urmând a se propune soluţie prin parchet.

Oamenii legii au aplicat, de asemenea, 3 sancţiuni contravenţionale pe numele lui M. Nicolae şi M. Doiniţa, ambii din Municipiul Călăraşi, în calitate de organizatori ai nunţii şi P. Vasile, din Municipiul Bucureşti, în calitate de muzicanţi, pentru „organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban”, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, N. Ion, D. Nagie şi M. Gemlie, toţi din Municipiul Călăraşi, au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile H.G. nr.661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător, pentru comercializarea de produse agro-alimentare, pe strada Rahova, fără a deţine certificat de producător. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 3000 lei.

Poliţiştii călărăşeni vor acţiona în continuare cu fermitate pentru asigurarea respectării normelor de conduită în societate de către toţi cetăţenii.

 

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite