A fost depusă cererea de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea Centrului Vechi

Primăria Municipiului Călăraşi a depus, la începutul lunii octombrie, cererea de finanţare pentru proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spaţiu urban multifuncţional în zona centrală a municipiului”.

Bugetul total al proiectului pentru care a fost depusă cererea de finanţare este de 36,346,757.34 lei, din care 726,935.14 lei (2 % din total buget proiect) contribuţia proprie a municipiului Călăraşi.

Perimetrul în care este situat amplasamentul investiţiei concentrează sediile celor mai importante instituţii publice, financiare, culturale şi comerciale şi prezintă o bună deservire cu spaţii publice prin existenţa unei reţele formată din grădini, squaruri şi pieţe conectate, parţial, prin zone pietonale.

Cu toate acestea, spaţiul public nu este amenajat corespunzător, fiind în mare măsură degradat. Astfel, per ansamblu, zona nu este foarte atractiva pentru locuitori, fiind necesară reamenajarea şi revitalizarea zonei pietonale.

Proiectul propune soluţii moderne de share-space şi pietonal, infrastructura necesară derulării tranzitului pietonilor şi bicicliştilor între zonele de interes din zona centrală şi a legăturii între liniile de circulaţie ale transportului public urban.

Durata de implementare este de 48 de luni.

Lucrările de intervenţie propuse vor consta în: lucrări de infrastructură, construirea de fântâni, mărirea şi diversificarea zonelor de spaţiu verde prin amplasarea de jardiniere şi gradene de sprijin (se vor planta specii autohtone şi foarte bine adaptate la mediul climatic din zona câmpiei), trepte şi rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, pergole, divers mobilier urban, iluminat ornamental, canalizaţii subterane pentru instalaţiile noi cât şi pentru reţelele de telefonie, cablu existente, amenajarea zonelor de şedere prin amplasarea de bănci inteligente (dotate cu prize USB, sisteme inteligente si autonome) etc.

În perimetrul proiectului vor fi amplasate o staţie autonomă de tip bike-sharing şi terminalul de închiriere care sunt independente din punct de vedere energetic, fiind echipate cu panou fotovoltaic care susţine necesarul de consum de energie electrică propriu.

Staţia autonomă de tip bike-sharing va fi pentru circa 30 de biciclete şi va permite parcarea în siguranţă a acestora precum şi un confort ridicat pentru închiriere şi returnare.

Prin toate intervenţiile propuse se va obţine îmbunătăţirea calităţii vieţii prin îmbogăţirea amenajărilor peisagistice, prin crearea unui micro climat mai favorabil şi a unui mediu mai calm şi mai bine oxigenat.

Imaginea propusă, prin implementarea proiectului, pentru zona centrală a municipiului Călăraşi păstrează indicii urbanistice din vechea configuraţie, dar îmbunătăţeşte esenţial caracterul funcţional al zonei, definindu-l ca Centru social-cultural al municipiului Călăraşi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași a lansat „Luna Dramaturgiei Românești”

Sub sloganul „Sărăbătorește românește”, în luna octombrie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, alături de Teatrul Dramaturgilor Români, va...

Închide