A fost lansat, la Călărași, proiectul „Career Paths to Youth Labour Mobility”/„Pași în carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”

Vineri, 30 iunie a.c., în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, s-a desfășurat Conferința de lansare a proiectului „Career Paths to Youth Labour Mobility”/„Pași în carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”.

Cu acest prilej au fost prezenți prof. univ. dr. Daniela Crețu – director USAMV București/Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala Călărași, cea care a deschis conferința de lansare și a prezentat proiectul; prof. univ. dr. Temenuzhka Bogdanova – coordonator proiect pentru Universitatea Anghel Kancev Ruse – Filiala Silistra/beneficiar 2; ec. Silvia Mândruțescu – coordonator proiect Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași/beneficiar 3; Raisa Maria Popescu – expert logistic Asociația Acces Călărași/beneficiar 4, Stela Dionisiva – responsabil tehnic Centrul de Inovație și Bussines INNOBRIDGE Ruse/beneficiar 5.

De asemenea, la eveniment a participat și primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Proiectul este implementat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, prin Filiala Călărași a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, ca lider de parteneriat, alături de Camera de Comerț și Industrie Călărași, Asociația Acces Călărași, Filiala Silistra a Universității Anghel Kancev din Ruse și Centrul de Inovare și Afaceri din Ruse.

Valoarea totală aprobată a proiectului este de 594.246,26 euro, din care sprijin financiar total acordat 582.361,35 euro, reprezentând 505.109,33 FEDR și 77.252,02 cofinanțare națională, diferența fiind contribuție proprie.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg V-A RO-BG, Axa Prioritară – 4, Prioritatea de investiții 1.

Acest proiect va fi implementat pe o perioadă de 18 luni.

Grupul țintă îl reprezintă 32 de studenți din cadrul Filialei Călărași a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală a USAMV București, 20 de studenți din cadrul Filialei Silistra a Universității din Ruse, 20 de cadre didiactice și reprezentanți ai ONG-urilor din România.

În conformitate cu Strategia Europa 2020, proiectul permite o integrare orizontală și o cooperare transfrontalieră cu instituțiile și organismele legate de ocuparea forței de muncă și reduce nivelul barierelor CBC identificate prin oferirea a 8 inițiative de ocupare a forței de muncă. Acestea din urmă includ: aplicația mobilă „Cool to be mobile”, o schemă comună de invățământ orientată spre piața muncii, instrumente comune bazate pe internet și târguri de locuri de muncă privind ocuparea forței de muncă.

Pentru a avea impact asupra întregii regiuni transfrontaliere, proiectul investește în furnizarea pe internet a informațiilor cuprinzătoare și oficiale privind legislația în securitatea socială, ocuparea forței de muncă și fiscalitate, precum și cursuri virtuale de antreprenoriat. „Career Paths to Youth Labour Mobility”/„Pași în carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret” oferă accesul a 5.910 persoane la 8 inițiative comune în domeniul ocupării forței de muncă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ecoaqua Călărași/Anunț citire apometre municipiul Călărași și orașul Lehliu Gară

SC ECOAQUA SA - Sucursala Călărași anunță locatarii din apartamentele la care se emite factură cu coeficient de repartiție a...

Închide