A fost lansat, la Călărași, proiectul „Career Paths to Youth Labour Mobility”/„Pași în carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”

Vineri, 30 iunie a.c., în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, s-a desfășurat Conferința de lansare a proiectului „Career Paths to Youth Labour Mobility”/„Pași în carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret”.

Cu acest prilej au fost prezenți prof. univ. dr. Daniela Crețu – director USAMV București/Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala Călărași, cea care a deschis conferința de lansare și a prezentat proiectul; prof. univ. dr. Temenuzhka Bogdanova – coordonator proiect pentru Universitatea Anghel Kancev Ruse – Filiala Silistra/beneficiar 2; ec. Silvia Mândruțescu – coordonator proiect Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași/beneficiar 3; Raisa Maria Popescu – expert logistic Asociația Acces Călărași/beneficiar 4, Stela Dionisiva – responsabil tehnic Centrul de Inovație și Bussines INNOBRIDGE Ruse/beneficiar 5.

De asemenea, la eveniment a participat și primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Proiectul este implementat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, prin Filiala Călărași a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, ca lider de parteneriat, alături de Camera de Comerț și Industrie Călărași, Asociația Acces Călărași, Filiala Silistra a Universității Anghel Kancev din Ruse și Centrul de Inovare și Afaceri din Ruse.

Valoarea totală aprobată a proiectului este de 594.246,26 euro, din care sprijin financiar total acordat 582.361,35 euro, reprezentând 505.109,33 FEDR și 77.252,02 cofinanțare națională, diferența fiind contribuție proprie.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg V-A RO-BG, Axa Prioritară – 4, Prioritatea de investiții 1.

Acest proiect va fi implementat pe o perioadă de 18 luni.

Grupul țintă îl reprezintă 32 de studenți din cadrul Filialei Călărași a Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală a USAMV București, 20 de studenți din cadrul Filialei Silistra a Universității din Ruse, 20 de cadre didiactice și reprezentanți ai ONG-urilor din România.

În conformitate cu Strategia Europa 2020, proiectul permite o integrare orizontală și o cooperare transfrontalieră cu instituțiile și organismele legate de ocuparea forței de muncă și reduce nivelul barierelor CBC identificate prin oferirea a 8 inițiative de ocupare a forței de muncă. Acestea din urmă includ: aplicația mobilă „Cool to be mobile”, o schemă comună de invățământ orientată spre piața muncii, instrumente comune bazate pe internet și târguri de locuri de muncă privind ocuparea forței de muncă.

Pentru a avea impact asupra întregii regiuni transfrontaliere, proiectul investește în furnizarea pe internet a informațiilor cuprinzătoare și oficiale privind legislația în securitatea socială, ocuparea forței de muncă și fiscalitate, precum și cursuri virtuale de antreprenoriat. „Career Paths to Youth Labour Mobility”/„Pași în carieră pentru mobilitatea forței de muncă pentru tineret” oferă accesul a 5.910 persoane la 8 inițiative comune în domeniul ocupării forței de muncă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide