A fost semnat contractul pentru înfiinţarea Clubului Pescarilor Dunăreni din Călăraşi

Primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a semnat, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, un nou contract de finanţare europeană, cel care vizează proiectul Promovarea incluziunii sociale prin înfiinţarea unui club al pescarilor dunăreni din Municipiul Călăraşi”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020,Prioritatea 4 a UE –  O ocupare a forţei de muncă şi o coeziune teritorială sporită, Măsura 2.1 – Promovarea i valorificarea produselor şi activităţilor specifice zonei.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 340.000 de euro (1.622.249,66 lei), iar valoarea maximă a unui proiect finanţată nerambursabilă este de 200.000 de euro (883.212,80 lei) inclusiv TVA, sumă de care proiectul menţionat beneficiază în totalitate. Întrucât valoarea lucrărilor propuse şi a dotărilor obiectivului de investiţii este mai mare decat cea care se finanţează, MunicipiulCălăraşi a adăugat contribuţia proprie.

Prin acest proiect se va înfiinţa un Club al pescarilor prin reabilitarea, consolidarea şi modernizarea clădirii din Parcul Central (zona Jirlău), unde a funcţionat în trecut Acvariul. Viitorul Club al pescarilor va fi un loc de referinţă în comunitatea pescarilor dunăreni din municipiul Călăraşi, în care aceştia vor putea socializa în desfăşurarea  diverselor activităţi specifice.

În trecut clădirea vizată pentru investiţie a avut mai multe destinaţii, dintre care amintim: în perioada anilor `60 aici a funcţionat cherhanaua oraşului, între anii 1970 – 1980 a gazduit o secţie a Casei Pionierilor  (club karting), urmată de înfiinţarea la data de 01.06.1980 a Grădinii Zoologice Călăraşi, în care se regăseau câteva mamifere sălbatice şi domestice, precum şi o colecţie de păsări exotice provenite dintr-o colecţie privată. După mutarea Grădinii Zoologice în noul sediu, începând cu anul 1985 şi până în 1990, clădirea a avut destinaţia de acvariu.Perioada 1990 – 1993 regăseşte clădirea cu destinaţia de unitate de alimentaţie publică şi ca punct de atracţie al oraşului, prin desfăşurarea activităţilor de agrement  pe lacul din vecinătatea clădirii, amenajat în urma cu mai mulţi ani, pe care se făceau plimbări cu hidrobiciclete şi bărci de agrement.Din 1993 şi până în prezent, în clădire nu s-a mai desfăşurat nicio activitate, lucru care a determinat degradarea acesteia, făcând improprie realizarea oricăror activităţi.

Durata de implementare a proiectului este de 19 luni.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide