Accident grav pe A2 / Şoferiţa care a provocat accidentul este din Călăraşi

Un accident grav a avut loc duminică pe Autostrada A2. Un autocar s-a lovit de un autoturism şi s-a răsturnat în afară drmului.

La 100 de kilometri pe oră, autocarul în care se aflau s-a răsturnat, după ce o şoferiţă aflată în depăşire a intrat cu maşina în roata din faţă. 33 de oameni au avut nevoie de ajutor medical. În zona a ajuns chiar şi un elicopter. Cumplit este ca în urma impactului unei tinere i-a fost retezată o mână. O altă persoană are leziuni pe creier.

Duminică, 13 iulie, ora 12 şi 20 de minunte, autostrada Bucureşti – Constantă, kilometrul 23: şoferiţa unui Logan trece de pe banda 1 pe banda 2, încercând să depasesca un autocar. În momentul în care ajunge în dreptul rotii din faţă, se pierde şi se izbeşte puternic de maşină de transport pasageri. Totul se-ntâmplă la aproape 100 de kilometri pe oră. Mastodontul se răstoarnă în viteză pe câmp, iar autoturismul se roteşte, însă rămâne pe marginea autostrăzii.

A durat o secundă, povestesc călătorii, care descriu cu groază momentul accidentului. În autocar erau peste 40 de suflete. Cel mai mic pasager este un copil de 13 ani.

O femeie în vârstă de 35 de ani şi-a pierdut braţul şi a fost transportată de urgenţă la spital.

Viaţa altor două oameni atârna de un fir de aţă. Una dintre victimele, aflate în stare foarte gravă, a fost dusă cu un elicopter MAI la Floreasca.

Tot la Floreasca au ajuns în total 12 răniţi. Imediat ce au aflat de accident, rudele au început să-i caute disperaţi prin spitale.

Un tânăr de 31 de ani plecase spre Constantă în speranţa că îşi va găsi de lucru. Din păcate, s-a întors în Bucureşti pe targă, iar medicii l-au operat de urgenţă.

lte 9 victime au ajuns la Sfântul Pantelimon, 6 la Bagdasar, iar una la Elias.

Soţul celei care provocat tragedia povesteşte că se întorceau din vacanţă, la Călăraşi, iar în maşină era şi copilul lor.

Probabil a pierdut controlul volanului, nu ştiu de ce s-a izbit. Are carnet de un an“, spune soţul şoferiţei.

De celaltata parte, reprezentantul companiei de transport precizează că şoferul autocarului avea experienţă, iar vehiculul era în stare tehnică bună.

Cristi Stan, reprezentantul companiei de transport: “Este un şofer bun, avea experienţa de 30 de ani. Autocarul era asigurat“.

Ca să elibereze zona de colosul de zeci de tone, poliţiştii au chemat o macara specială. Pentru a ridica autocarul, autorităţile au blocat câteva zeci de minute sensul de mers spre Constantă.

Cei care au avut de suferit sau şi-au pierdut bagajele în urma accidentului pot cere despăgubiri. Compania de transport este asigurată. Sursa şi foto:stirileprotv.ro

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide