Acţiune a poliţiştilor pentru creşterea siguranţei copiilor din centrele de plasament

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a organizat o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a avut loc, la data de 15 aprilie 2015, o întâlnire între conducerea Inspectoratului, reprezentanţi ai compartimentelor urmăriri şi de analiză şi prevenirea criminalităţii, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi (DGASPC) şi a centrelor de plasament Făurei, SERA, Sfânta Maria, Sfântul Ştefan Perişoru, toate din judeţul Călăraşi.

Tema discuţiilor a fost identificarea unor măsuri eficiente pentru creşterea siguranţei copiilor instituţionalizaţi şi reducerea numărului plecărilor voluntare din centrele de plasament.

Poliţiştii au prezentat o situaţie privind cazurile de dispariţii de minori din centre, în primele 3 luni ale anului 2015, subliniindu-se importanţa respectării obligaţiilor de supraveghere a minorilor, de cooptarea a lor în activităţi extraşcolare diverse, care să conducă la reducerea riscului de a fi tentaţi să părăsească instituţiile de plasament, fără acordul educatorilor.

Conducerea DGASPC şi-a manifestat disponibilitatea de a continua seria acţiunilor comune desfăşurate cu poliţiştii pentru a le explica minorilor care sunt riscurile plecării voluntare de la locurile unde primesc educaţia necesară formării lor ca persoane adulte.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Cornel Tache, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Ialomița, promitea evazioniştilor că “pune” vorbe bune la IPJ Călăraşi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție, au dispus trimiterea în...

Închide