Acţiuni preventive, desfăşurate de poliţişti în şcoli

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ulmeni au desfăşurat, în data de 14 octombrie 2015, activităţi de informare a elevilor care au avut drept scop prevenirea absenteismului și a abandonului școlar, iar copiilor de grădiniţă le-au oferit rechizite.

Elevii din comuna Ulmeni au primit vizita poliţiştilor, care le-au făcut o serie de recomandări cu caracter preventiv.

Copii au fost încurajaţi să adopte un comportament pro-social, să manifeste o atitudine tolerantă pentru ca situaţiile conflictuale să nu degenereze în acte de violenţă, şi să respecte normele prevăzute în regulamentul şcolar.

Discuţiile s-au referit şi la prevederile noului Cod penal despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înţelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracţiunii, contravenţiei şi cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

Având în vedere că în localitate a fost înfiinţată o grădiniţă nouă  polițiștii au oferit celor mici creioane colorate și penare cu accesorii pentru desen

Demersurile de conştientizare şi informare a elevilor vor fi continuate de poliţişti şi în perioada următoare, în şcolile din judeţ.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ecoaqua SA/Debitori blocurile M

ECOAQUA SA, SUCURSALA CĂLĂRAŞI, face apel către locuitorii mai jos menţionaţi să-şi achite datoriile faţă de unitatea noastră pentru a...

Închide