Activităţi de vară la Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi

Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi a derulat, în săptămâna 19-23 iulie a.c., o serie de activităţi cultural-educative şi recreative pentru copii şi adolescenţi, în cadrul proiectului BIBLIOVACANŢA, aflat la cea de-a V-a ediţie, proiect susţinut de Consiliul Judeţean Călăraşi.

Săptămâna a început cu întâlnirea cu un scriitor, Victoria Furcoiu, zisă Bunica, din Covasna, la o lansare de carte specială pentru copii: Scrieri pentru copii de la bunica.

La grupa de adolescenţi (14-18 ani) săptămâna a continuat cu ziua dedicată „Informării şi cunoaşterii” , un atelier de integritate cu inspectorul principal Elena Bivolaru şi comisarul-şef Laurenţiu Vlad de la Serviciu Judeţean Anticorupţie Călăraşi.

Miercuri, „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi”, atelier de dezvoltare personală alături de doamna Răduşi Daniela, CJRAE.

Joi: Handmade şi creativitate: s-au cusut semne de carte personalizate, sub îndrumarea Danei Ionescu, artizan popular.

Adolescenţii au încheiat săptămânala Clubul de film: „Fata din tren”, ecranizare după romanul omonim al Paulei Hawkins.

Şi grupa de şcolari a avut parte de o săptămână plină la bibliotecă:

„Stilul de viaţă sănătos”,  activitate interactivă între specialiştii CPECA şi copii a fost tema abordată referitoare la comportamente sănătoase de viaţă: alimentaţie sănătoasă, igienă, mişcare, program de somn, comportamente preventive versus comportamente nesănătoase – alimentaţie nesănătoasă, sedentarism, vicii (tutun, droguri, alcool).

Săptămâna a continuat cu un atelier de creativitate şi inteligenţă emoţională, alături de Larisa Gheorghe, de la CJRAE. Joi, dezvoltarea abilităţii de gestionare a emoţiilor şi trăirilor afective în diverse situaţii cu poveşti, joc şi voie bună la bibliotecă!
Copiii şi-au încheiat săptămâna la bibliotecă cu vizionarea filmului „Coco”, la Clubul de film.

Parteneri: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, Centrul Judeţean de Resurse şiAsistenţă Educaţională Călăraşi, Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi.

Programele de vacanţă vor continua la bibliotecă cu alte grupe de copii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide