Administrator public, funcţie nouă la Consiliul Judeţean Călăraşi/Ce salariu va avea

Rodica Zaharia. Consilierii judeţeani au aprobat, în şedinţa ordinară din 27 august,  proiectul de hotărâre privind aprobarea funcţiei de administrator public, a criteriilor, procedurilor si atribuţiilor specifice pentru numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public al județului Călărași.

Astfel, conform normelor stabilite, numirea si eliberarea din funcție a administratorului public se fac de președinte, pe baza unor criterii, proceduri și atribuții specifice, aprobate de Consiliul Județean Călăraşi, numirea făcându-se pe bază de concurs.

Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu președintele, atribuții de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean. Președintele poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.

În expunerea de motive făcute de preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu se propune ca administratorul public sa fie persoana care, în baza unui contract de management încheiat în acest sens cu Președintele Consiliului Județean Călărași, să îndeplinească anumite atribuții destinate derulării în condiții optime a activității de realizare a cadrului administrativ public general la nivelul județului, de implicare activă în procesul de rezolvare a problemelor publice, de preîntâmpinare și/sau de reducere a cauzelor și/sau efectelor evenimentelor ce pot perturba, limita sau afecta dezvoltarea economică, socială și culturală a localității.

Numirea in funcția de administrator public se va realiza ca urmare a promovării concursului organizat in acest sens, in condițiile legii În urma concursului, numirea in funcție a administratorului public se face prin dispoziție a președintelui.

Adoptarea proiectului în forma şi în condiţiile prezentate de iniţiator se dovedeşte necesară, întrucât recrutarea si selecția unui administrator public reprezintă procese importante pentru administrația publică locală, fiind etape cu impact major in procesul de profesionalizare și de eficientizare a activității administrației publice locale.

Postul de administrator public este creat la inițiativa președintelui Consiliului Județean, permițând delegarea unor atribuții ale acestuia către o persoana independenta, persoana ce are un rol strict administrativ. Astfel, se pun bazele unui control strict al costului serviciilor publice si al dezvoltării locale.

Gestionarea corecta a procesului de recrutare si selectare este de o mare importanta astfel încât toți candidații să fie tratați corect pe parcursul tuturor etapelor de evaluare care compun concursul de recrutare.

Obiectivul general al procesului de recrutare și selectare este identificarea candidaților cel mai bine pregătiți și cei mai potriviți pentru funcția de administrator public, persoane care sa ofere un plus de valoare instituției angajatoare.

Viitorul administrator public al judeţului Călăraşi va avea un salariu de bază de 4400 lei.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Tinerii liberali spun STOP migrației politice

Tineretul Naţional Liberal se opune în mod ferm inițiativei lui Liviu Dragnea de promovare a unui act normativ prin care...

Închide