Admitere liceu 2016/Astăzi are loc prima repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a

aradon.ro

Astăzi, 19 iulie, are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, iar pe 20 iulie vor fi afişate listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în licee. În perioada 21-29 iulie, părinţii şi elevii pot depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, este afişată şi în fiecare unitate de învăţământ gimnazial.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%), anunță Ministerul Educației. Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

În județul Călărași, rata de promovare la Evaluarea Națională 2016 a fost de 68,2%. Dintre cei 1.990 de elevi care au susținut evaluarea, 632 nu au reușit să obțină media 5. Datele statistice publicate de Ministerul Educației arată că în județul Călărași 2.085 de elevi s-au înscris la Evaluarea Națională 2016. Dintre aceștia 88 au lipsit de la proba de Limba și Literatură Română, iar 95 de elevi nu s-au prezentat la proba de Matematică.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide