ADR Sud Muntenia, coordonator al proiectului „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”

Începând din acest an, ADR Sud Muntenia este coordonator al proiectului „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”, finanțat în cadrul Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor și pentru IMM-uri (COSME)!

Agenția a preluat,din luna ianuarie 2017, atribuțiile de coordonator de la Fundația Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, conform contractului de finanțare încheiat împreună cu Comisia Europeană în data de 7 februarie a.c.. Astfel, pentru o perioadă de doi ani (ianuarie 2017 – decembrie 2018), ADR Sud Muntenia va coordona activitățile proiectuluidestinat IMM-urilor care sunt orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare și sunt conectate la piețele europene și internaționale.Bugetul total, pentru perioada ianuarie 2017 – decembrie 2018, este de 966.590de euro, din care bugetul ADR Sud Muntenia este de 99.847,50 euro.

Scopul acestui proiectconstă în facilitarea accesului IMM-urilor la piețele europene și internaționale, precum și crearea de parteneriate internaţionale cu mediul de cercetare. În acest sens, Agenţia, alături de partenerii din consorţiul proiectului furnizează, cu titlu gratuit, servicii de sprijin în domeniul dezvoltării internaționale a afacerilor pentru firmele din macroregiunea 3 (Sud Muntenia şi Bucureşti – Ilfov) şi identificare de parteneri din UE şi terţe ţări pentru realizarea de proiecte în colaborare în cadrul programuluiHORIZON 2020. Toate aceste servicii sunt furnizate prin aderarea consorţiului la reţeaua Enterprise Europe.

PROSME pune la dispoziția organizațiilor din regiunile București-Ilfov şi SudMuntenia resursele a 600 de organizații partenere în rețeaua EnterpriseEuropedin 50 de ţări.Baza de date a rețelei Enterprise Europe include oportunităţi de cooperare în afaceri lansate de diferite firme, respectiv cereri şi oferte de produse şi servicii, de cooperare comercială, tehnologică, financiară şi în producție.Reunind în jur de 600 de organizații de sprijinire a afacerilor, reţeaua va ajuta companiile mici să profite de oportunitățile de afaceri de neegalat de pe piața unică a UE. Rețeaua contribuie și la consolidarea competitivității și durabilității întreprinderilor europene, care încearcă să exploateze noile oportunități apărute atât pe piața unică, cât și în țările terțe.

Alături de Agenţie, din consorţiul proiectului PROSME, ce se deruleză în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2020, fac parte următoarele entităţi partenere: Fundaţia Centrul Român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, ADR Bucureşti-Ilfov, Asociaţia Constructorilor din România, Ministerul Economiei, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare – IMMA, InPULSE Partners SRL, SC IPA SA – societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de echipamente şi instalaţii de automatizare, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, CEC Bank SA, Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide