Agenda Programului Interreg V-A România-Bulgaria

Încă de la lansarea Programului, în martie 2015 la Belogradchik, Secretariatul Comun (SC) pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru graniţa România-Bulgaria (BRCT Călăraşi) a organizat o serie variată de evenimente, cu scopul asigurării unui înalt grad de transparenţă în ce priveşte stadiul de implementare al Programului. Astfel, în aria eligibilă a programului au fost organizate conferinţe anuale la care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai proiectelor finanţate pentru a prezenta rezultatele obţinute, vizite la locul de implementare a unor proiecte împreună cu presa, au fost organizate evenimente prin care s-a celebrat ziua cooperării, ziua Europei pentru a aduce obiectivele Uniunii Europene mai aproape de cetăţenii din aria eligibilă, evenimente de tip info-day pentru prezentarea oportunităţilor de finanţare oferite de Program pentru a înlesni înţelegerea condiţiilor de finanţare de către cei interesaţi. Nu au lipsit din această serie de evenimente, întâlnirile cu beneficiarii, în cadrul cărora le-au fost explicate regulile de implementare ale Programului.

În luna noiembrie a acestui an, SC va organiza Conferinţa Anuală a Programului la Balchik, Bulgaria, cu scopul de a promova şi prezenta celor interesaţi informaţii privind stadiul implementării Programului Interreg V-A România-Bulgaria şi a rezultatelor obţinute de către cele 88 de proiecte contractate. Tot în această lună, este prevăzută organizarea unei vizite la locul de implementare al unui proiect finanţat în cadrul programului, cu scopul de a disemina rezultatele obţinute.

În perioada rămasă până la finalul anului în curs, va continua activitatea de evaluare a aplicaţiilor ce au fost depuse în cadrul celei de-a doua etape a celui de-al treilea apel dedicat axelor prioritare 1 – O regiune bine conectată, 2 – O regiune verde şi 3 – O regiune sigură. Implementarea proiectelor ce se află acum în proces de evaluare va putea începe în anul 2018, după ce Comitetul de Monitorizare va lua o decizie privind evaluarea proiectelor. Prin acestea se urmăreşte creşterea contribuţiei la o Europă care protejează, a unei Europe care capacitează dar şi a unei Europe care apără cetăţenii ei.

Pentru a afla mai multe despre Programul Interreg V-A România–Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar şi despre proiectele transfrontaliere aflate în curs de implementare, vă invităm să accesaţi pagina de internet www.interregrobg.eu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide