Agricola Borcea/Promovarea, un vis devenit realitate!

Mircea Brândușă. Echipa de fotbal Agricola Borcea a reușit ceea ce puțini oameni din fotbalul călărășean credeau: PROMOVAREA în Liga a III-a. Este un moment de mândrie atât pentru comunitate, deoarece este pentru prima dată când a fost atinsă această performanță sportivă, dar și pentru autoritățile locale, care susțin financiar echipa. Înainte de joc, primarul Aniel Nedelcu a dorit să transmită un mesaj fotbaliștilor, dar și susținătorilor echipei: „Jucătorilor le transmit, înaintea importantului meci care va începe în aproximativ 60 de minute, că am încredere în ei, în valoarea lor de jucători, în profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul anului competițional și sper să fie o victorie răsunătoare, prima din istoria fotbalului comunei Borcea! Așa să ne ajute Dumnezeu!”

De fapt, această performanță unică pentru comuna Borcea a început în manșa tur a jocului de baraj, care s-a desfășurat în deplasare, la Giurgiu, acolo unde Agricola Borcea a reușit să scoată un rezultat de egalitate 2-2. În jocul retur, echipa pleca, ca mare favorită, dar și pentru că disputa jocul pe teren propriu, beneficiind de suportul moral a peste 1000 de spectatori. Când toată lumea se pregătea să aplaude intrarea echipelor pe teren delegatul echipei din Giurgiu a detonat „bomba”! A solicitat observatorului de joc Guteanu Stere și arbitrului Horia Mladenovici măsurarea porților, existând suspiciunea că acestea nu au dimensiunile stipulate de art. 1 din Legile Jocului – „Distanța interioară dintre cei doi stâlpi este de 7,32 m, iar distanța dintre partea inferioară a barei transversale și pământ este de 2,44 m”. Odată îndeplinită procedura, s-a constatat că una din porți avea un centimetru în minus la înălțime, respectiv 7,31 m. Imediat, conform cerinței oficialilor de joc cu o găleată de pământ s-a remediat și acest aspect deficitar.

Procedura de începere a jocului a fost una, fără să exagerez, ca în Liga Campionilor. Echipele au intrat pe terenul de joc pe fundalul unui imn dedicat special gazdelor, arbitrii au fost însoțiți de 3 juniori din cadrul clubului, spectatorii au inundat terenul de joc cu mii de confetti. Lovitura de începere a jocului a aparținut gazdelor care inițiază un prim atac prin Petrică Ungureanu. Oaspeții din Giurgiu încearcă să tempereze iureșul prin repetate presupuse accidentări care aveau ca scop ruperile de ritm ale echipei Agricola. În min. 10 Șerban trimite primul șut periculos pe spațiul porții adverse. Giurgiuvenii au replicat prin Toder (11) care centrează de pe stânga fără destinație. În min. 12 apare și prima fază periculoasă creată de Agricola: Chirilă trimite în mâna adversarului, arbitrul fluieră lovitură liberă directă, Neculai pasează repede lui Șerban care șutează violent pe lângă stâlpul din dreapta lui Samoilă. Imediat, Jelescu de la oaspeți recuperează o minge la centrul terenului, îi pasează lui Botean care trage puțin peste transversala lui Bratu. În min. 18 oaspeții cer o lovitură de la 11 m la căderea spectaculoasă a lui Cristea, însă Mladenovici nu dă nimic.

În minutul 20 Dunărea Giurgiu se revarsă peste apărarea gazdelor, Matache primește neașteptat de liber în careu și, dezechilibrat fiind, trimite, din fericire pentru gazde, pe lângă poartă. La 2 min. distanță, Neculai încearcă și el vigilența arbitrului care nici de această dată nu se lasă păcălit. După pauza de hidratare, oaspeții au cea mai mare ocazie a reprizei de a deschide scorul prin Jelescu care luftează neașteptat dintr-o poziție ideală. Gazdele revin în atac prin Șerban (26) care execută bine o lovitură liberă directă, însă portarul Samoilă scoate în extremis. Urmează 3 minute de foc în care atât gazdele cât și oaspeții se joacă cu inimile spectatorilor. După câteva minute de acalmie, datorită căldurii sufocante (31 de grade) Dunărea Giurgiu are din nou o ocazie rarisimă de a încheia în avantaj prima repriză. Dinu Cristian oprește cu mâna o minge, arbitrul dictează lovitură liberă directă, Matache îi pasează printre lui Dima, acesta trage către colțul stâng însă Bratu se întinde și scoate miraculos în corner. Repriza se încheie cu centrarea lui Marian Șerban ajunsă cu noroc în brațele portarului Samoilă.

La pauză, observatorul de joc Guteanu Stere îmi spunea: „Am asistat la un joc anost, între două echipe care în campionatul din Constanța nu s-ar situa în primele 10 echipe”. Repriza a doua începe în dominația gazdelor care pun presiune pe apărara giurgiuvenilor încă din min 47 prin Marian Șerban care irosește o mare ocazie, singur cu portarul advers trage pe lângă bara din dreapta acestuia. În min 50 Gață face spectacol, i-a la croșetat întreaga apărare a oaspeților și dintr-un carambol mingea ajunge la Dobre care cu efect trimite peste transversală. În minutul 52 consemnăm prima ocazie a oaspeților: Stan dezvoltă un contraatac îi centrează lui Boteanu, acesta prelungește cu capul până la Cristea care la rândul lui încearcă vigilența lui Bratu. Marian Șerban (60) șarjază pe dreapta, centrază de pe linia porții însă Gață nu ajunge la întâlnirea cu mingea, ratând deschiderea scorului. Urmează 3 minute de forsing al oaspeților care irosesc o bună ocazie prin Matache, însă Bratu se întinde și trimite în corner.

În replică, Ungureanu (60) trimite periculos peste transversală. Și vine faza din min 62 când, la un contraatac de manual inițiat deWincentovicz, continuat de Gață care îi pasează lui Chirilă, acesta sesizează că Samoilă era mascat de proprii apărători și cu o foglia-seca din preajma careului aruncă în aer tribunele și banca de rezervă a gazdelor! 1-0! Spectatorii se dezlănțuie din nou, jucătorii își exprimă bucuria în fața galeriei, care scandează la unison „Campionii, Campionii”! Un gol de generic, care stabilește o ordine firească a lucrurilor din teren și PROMOVAREA în Liga a III-a a echipei Agricola Borcea în statistica FRF.

După minute bune de exprimare a bucuriei, jocul se reia prin o altă mare ocazie a lui Gață (65) care scapă singur pe contraatac, nu vede poarta goală, centrează în zona punctului de la 11 m de unde Samoilă respinge. La fel ca în prima repriză, după pauza de hidratare oaspeții beneficiază de o mare ocazie, ultima de altfel din acest meci, atunci când Toader (73) trimite milimetric peste transversală. Ultimile 10 min sunt la discreția gazdelor care irosesc oportunități clare de a majora scorul: Ungureanu (77), Gață (79, 84), Novac (81), Chiru (82), Dinu (86) și Chirilă (90). Nu mai contează nici faptul că în acest răgaz de timp arbitrul Mladenovici a acordat 7 cartonașe galbene (4 gazdele – 3 oaspeții) pentru diferite încălcări ale regulamentului de joc, în special trageri de timp. După fluierul de final al jocului, jucătorii de la Agricola încing hora bucuriei la mijlocul terenului și plonjează în semn de mulțumire în fața galeriei. Așa s-a scris istoria acestei PROMOVĂRI în Liga a III-a a echipei Agricola Borcea. Un vis devenit realitate pentru primarul Aniel Nedelcu! FELICITĂRI!

Echipele:

Agricola Borcea: BRATU, GHEORGHE, DINU, STÂNGĂ, GAȚĂ, UNGUREANU (NOVAC 79), NECULAI ( TENE 62), ȘERBAN, WINCENTOVICZ, CHIRILĂ, CHIRU.

Antrenor: VIRGIL BOGATU

Dunărea Giurgiu: SAMOILĂ, PÂRVU, MATACHE, BLAGA ( 23 DIMA), TOADER, STAN, CRISTEA, CHIRIACIU, JELESCU, DUMITRU, BOTEANU.

Antrenor: PUIU ADONIS

Arbitru: HORIA MLADENOVICI – BUCUREȘTI

Arbitri asistenți: NICUȘOR MARIN ȘI LUCIAN TĂNASE – ARGEȘ

Observator FRF arbitri: GEORGE IONESCU – BUCUREȘTI

Observator FRF joc: GUTEANU STERE – CONSTANȚA

OPINII DUPĂ TERMINAREA JOCULUI

Aniel Nedelcu, primar comuna Borcea:

„Este un pas mare pentru fotbalul din comuna Borcea, care înseamnă intrarea într-o nouă etapă a fotbalului din localitatea noastră. Voi fi în continuare de această minunată echipă și de extraordinarii săi jucători. Ne dorim să rămână alături de noi oamenii de afaceri dar și cei care au venit cu sufletul lângă această echipă, fapt care a condus la cel mai important succes din istoria clubului – PROMOVAREA. Am câștigat și Cupa României, faza județeană, iar visul nostru a devenit realitate: Agricola Borcea în Liga a III-a. Astfel, comuna Borcea se bucură încă o dată de o mare realizare. Suntem campioni cu toții! Așa să ne ajute bunul Dumnezeu! Și încă ceva: întotdeauna fie că a fost vorba de administrația locală, fie că a fost vorba de sport sau de oricare alt obiectiv, am abordat lucrurile din poziția de câștigător!”

Dorinel Dincă, președinte AJF Călărași:

„Îi felicit pe jucători, pe antrenori, pe dl primar, pentru ceea ce au reușit și pot spune că se vede cât de puternic este campionatul județean de fotbal din Călărași. Agricola Borcea este a treia echipă care a promovat în Liga a III-a, după Modelu și Oltenița. Le urăm mult succes și sunt convins că este o bucurie imensă pentru locuitorii comunei. Au reușit, pentru prima dată în istoria localității să devină campioni județeni, iar acum această promovare însemnă foarte mult pentru noi toți. Felicitări tuturor celor implicați!”

Marian Șerban, atacant Agricola Borcea:

„Sunt fericit! Pot spune că prin acest rezultat am intrat în istoria comunei Borcea. În numele tuturor jucătorilor din București care activăm în această minunată echipă, Agricola Borcea, mulțumesc d-lui primar Aniel Nedelcu pentru faptul că a avut încredere în noi, ca oameni și ca fotbaliști. Sper să continuăm acest vis frumos în Liga a III-a prin jocuri frumoase care să aducă bucurie acestui public minunat!”

Dinu Cristian, fundaș Agricola Borcea

„Este o zi minunată pentru noi toți, cei care facem parte din familia Agricola Borcea. Azi, prin această victorie, am încununat cu succes un an de muncă asiduă. Am reușit PROMOVAREA în Liga a III-a. Mulțumim d-lui primar pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-a oferit în tot acest timp. A fost greu dar, va fi mult mai greu de acum încolo. Felicit pe toți coechipierii mei pentru dăruirea și atașamentul față de culorile clubului Agricola Borcea. Mulțumesc și minunatului public care de fiecare dată ne-a ajutat să trecem peste momentele grele. Mulțumesc de asemenea și d-lui profesor Virgil Bogatu pentru profesionalismul său!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide