AJOFM Călărași/42 de persoane pot beneficia gratuit, în luna februarie 2016, de cursuri de formare profesională

În luna februarie a acestui an, 42 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pot urma gratuit, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă – Călărași, unul dintre programele de formare profesională:comunicare în limba engleză, frizer și manichiurist-pedichiurist.

În vederea participării la programul de comunicare în limba engleză, solicitanții trebuie să aibă minim 10 clase, iar pentru cursurile de calificare/recalificare în meseriile de frizer și manichiurist-pedichiurist  se admit persoane cu  școala generală incompletă.

Programele de formare profesională se derulează pe o periodă cuprinsă între 1 și 1,5 luni și  sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Înscrierea la programele de formare profesională se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, în baza unei cereri însoţită de următoarele  documente:

–             copie act identitate;

–             copie diploma studii;

–             copie certificat nastere;

–             copie certificat casatorie (în cazul femeilor);

–             talon/adeverinţa  medicală, cu menţiunea – apt de muncă sau cu restricţii;

–             certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiară din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri.

Relații suplimentare se pot obține la telefon 0242.318.376 interior 105 – compartiment formare profesională.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
S-au stabilit costurile de întreținere pentru persoanele asistate în Centrele de la Ciocănești și Plătărești

La ședința ordinară de Consiliu Județean, din 3 februarie 2016, a fost votat proiectul privind stabilirea costului mediu lunar de...

Închide