Alegeri Prezidențiale 2019 | Călărășenii au votat în număr mare până la ora 9.00

Prezență mare la vot în Județul Călărași, în primele două ore ale scrutinului pentru Alegerile Prezidențiale. La ora 9.00 erau înregistrate 11.120 de voturi (4,43%), din care 9.523 pe listele permanente și 1.597 pe listele suplimentare. Până la această oră nu s-a înregistrat niciun vot cu urna mobilă.

Pentru aceste alegeri, pe listele permanente, în Județul Călărași, sunt înscriși 249.163 de cetățeni cu drept de vot.

Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), în prima oră de la deschiderea secțiilor de vot în țară, în primul tur al alegerilor prezidențiale s-a înregistrat o prezență de 1,42%. Au votat în țară 258.785 de români. Județele fruntașe sunt Ilfov, Constanța, Giurgiu, Călărași și Teleorman. Au ieșit la vot în prima oră mai mulți alegători din mediul urban decât din mediul rural.

Este o prezență mai ridicată decât la alegerile europarlamentare, când prezența la urne a fost de 1,33% după prima oră de vot, cei mai mulți votanți fiind în Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Olt, Ilfov. Prezența finală la europarlamentare a fost de 49,02% în țară.

La nivel național s-au înregistrat, până la ora 9.00, 674.344 de voturi, reprezentând 3,70%, iar în Diaspora, până la aceeași oră, votaseră 304.626 de români.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide