Alexandru Chiriţă, consilier local PSD: „Sunt un om de stânga, am o aplecare către latura socială şi o sensibilitate la problemele categoriilor de persoane defavorizate”

Scurt CV: Alexandru Chiriţă are 34 de ani, este absolvent al Facultăţii de Transporturi din cadrul Universităţii „Politehnica” Bucureşti, promoţia 2006, absolvent de studii masterale în specializarea „Managementul şi marketingul operaţiunilor logistice”; Şi-a început cariera profesională acum 10 ani, în cadrul unei companii multinaţionale ce avea ca obiect de activitate distribuţia la nivel naţional a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice, la început în poziţia de asistent al managerului naţional de logistică şi, mai apoi, în poziţia de coordonator distribuţie pe regiunea Bucureşti şi judeţele limitrofe. A mai activat pentru o perioadă scurtă de timp în cadrul unei mari companii de expediţii feroviare iar ulterior a fost încadrat, din sursă externă, ca ofiţer la ISU „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi unde și-a desfăşurat activitatea în perioada 2008-2013. Din anul 2013 este director tehnic la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi. În activitatea politică s-a implicat începând cu anul 2015, când a preluat conducerea organizaţiei municipale a TSD. În anul 2016 a fost nominalizat director de campanie pe municipiul Călăraşi şi a coordonat campania electorală la alegerile locale, ulterior fiind ales consilier local la Consiliul Local al municipiului Călăraşi.

Rep: Ce te-a determinat să alegi PSD-ul?

A.C.: În primul rând aş vrea să menţionez faptul că nu am făcut această alegere în funcţie de interese personale ci doar prin prisma principiilor doctrinare pe care eu le am şi am considerat că ideologia acestui partid este una adaptată la situaţia socio-economică actuală din România. Totodată mă consider un om de stânga, am o aplecare către latura socială şi o sensibilitate la problemele categoriilor de persoane defavorizate (pensionari, persoane cu dizabilităţi, copii instituţionalizaţi, etc). În acelaşi timp sunt conştient de faptul că latura socială nu poate fi susţinută fără măsuri de dezvoltare, fără măsuri de stimulare a mediului privat iar Partidul Social Democrat, atunci când a fost la guvernare, a adoptat măsuri care s-au dovedit a fi benefice, atât pe latura socială cât şi pentru mediul economic.

Rep: Care este viziunea ta cu privire la viitorul guvern?

A.C.: Presiunea exercitată de populaţie asupra partidelor politice este pe deplin justificată şi consider că ar trebui ca fiecare partid să tragă un semnal de alarmă şi îşi facă cu adevarat curăţenie, să se reformeze şi să promoveze oameni valoroşi care, la rândul lor, să genereze soluţii pentru o Românie independentă din toate punctele de vedere. Cred că un guvern tehnocrat nu este cea mai bună soluţie pentru ţara noastră, nu pentru că acei oameni nu ar fi competenţi sau că nu ar fi integri, ci pentru că ţara trebuie guvernată după principii democratice, şi anume, trebuie să conducă destinele ţării acei oameni care sunt aleşi de majoritatea cetăţenilor şi, cel mai important, să deconteze în faţa acestora atât reuşitele cât şi eşecul. Nu este normal să ai în anul 2016, în România, doar 8% capital românesc şi 92% capital străin care exportă în ţările de origine cea mai mare parte din profit şi pentru asta sunt vinovate toate guvernările de până acum. Guvernul ar trebui să gândească strategii în interesul românilor iar ceea ce se întâmplă astăzi reflectă tocmai contrariul. Cred că e momentul să fim putin naţionalişti şi patrioţi şi să facem lucrurile în ţara noastră aşa cum vrem noi, nu aşa cum ni se impune de la Bruxelles. Nimeni nu se poate opune voinţei şi forţei poporului dar în momentul de faţă societatea românească este extrem de scindată şi nu îşi poate exercita această forţă. Ca să concluzionez, sunt pentru guvern politic, indiferent dacă PSD va fi la putere sau în opoziţie. Conform deciziilor luate la nivel central, PSD exclude orice construcţie politică la care să se alăture PNL-ul şi mi se pare o decizie foarte bună de care ar trebui să ţinem cont şi pe plan local.

Rep: Care crezi că va fi rezultatul alegerilor parlamentare la nivelul judeţului Călăraşi?

A.C.: Dacă ar fi să facem o analiză raportându-ne la rezultatele de la alegerile locale din această vară, sigur că nu am putea fi prea optimişti pentru că PNL a câştigat 37 de primării iar noi doar 17. Cu toate acestea, principalii noştri adversari, din cauza puterii absolute pe care o deţin, au început să vadă în locul oamenilor din judeţ nişte instrumente de vot şi sunt sigur că vor fi sancţionaţi la scrutinul din 11 decembrie. Să nu uităm că, dacă la alegerile locale contează foarte mult omul care candidează, la alegerile parlamentare lucrurile stau cu totul altfel. Oamenii nu uită atât de repede nedreptăţile care li s-au făcut şi îşi vor aminti cine le-a mărit pensiile şi cine le-a îngheţaţ pensiile, vor avea în vedere cine le-a mărit salariile şi cine le-a tăiat cu 25%, vor ţine cont de cei care au readus stabilitatea şi creşterea economică din ţară şi vor avea grijă ca cei care au jefuit bugetul statului să nu se mai întoarcă la putere. Iată doar câteva dintre motivele care ne fac să fim optimişti în privinţa rezultatului alegerilor şi cred că avem toate şansele să fim, cel puţin la egalitate cu PNL-ul în judeţul Călăraşi, ca număr de parlamentari. Studiile sociologice efectuate arată că populaţia are foarte mare încredere în Partidul Social Democrat, poate şi pe fondul lipsei unei alternative viabile în zona dreptei din România care, în momentul de faţă, este în cădere liberă şi care încearcă să se agaţe de „paraşuta” numită Dacian Cioloş, aceasta fiind singura lor şansă de a-şi conserva un scor de cca. 25-28%.

Rep: În legătură cu candidaţii la alegerile parlamentare, ce ne poţi spune?

A.C.: În momentul de faţă nu pot să vă spun prea multe în legătură cu acest subiect, doar că organizaţia municipală a făcut o rezoluţie prin care îşi exprimă susţinerea pentru un anume potenţial candidat. Decizia finală cu privire la candidaturi o va lua Comitetul Executiv Naţional care nu poate fi suspectat, sub nici o formă, de subiectivism în alegerea candidaţilor. Sunt convins că se va ţine cont, în primul rând, de background-ul doritorilor şi de performaţele lor profesionale şi politice. Mă bucură faptul că s-a luat decizia ca această campanie să fie condusă de un tânăr, Ciprian Pandea. Asta arată că organizaţia ne ia în seamă şi se bazează pe noi, ba chiar că are nevoie de un suflu nou şi de ideile noastre. De data aceasta cred că vom reusi să ducem mesajul cât mai aproape de oameni îmbinând tehnicile moderne de comunicare cu metodele clasice de campanie electorală, îmbinând ideile revoluţionare cu conservatorismul, completând energia tinerilor cu experienţa seniorilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide