Amenzi de 150.000 lei/Poliția Călărași continuă acțiunea ”Sărbători de iarnă în siguranță”

În ultima săptămână, poliţiştii din Călăraşi au aplicat 560 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 150.000 de lei. Activităţile fac parte din acţiunea ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”,  care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În perioada 01 – 06 decembrie 2015, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au intervenit la 252 de evenimente, au constatat 7 infracţiuni şi au aplicat 560 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a amenzilor a fost de aproximativ 150.000 lei.

78 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, conform Legii 61/1991, fiind sancţionate şi 419 încălcări ale normelor rutiere. Dintre acestea, 171 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor de viteză şi 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 27.000 lei şi au indisponibilizat alte bunuri de 72.000 lei.

Poliţiştii rutieri au reţinut 21 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 12 pentru viteză, şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

În baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, Poliția Română acționează, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide