Amenzi în valoare de 3.500 de lei, aplicate de ITM Călărași

În săptămâna 13-17 iunie 2016, ITM Călărași a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerț, construcții, agricultură, industria alimentară, instalații electrice, transport naval, bănci/asigurări, activități sportive. În domeniul relațiilor de muncă s-au efectuat 22 controale, au fost sancționați 2 angajatori, au fost depistate 4  persoane care lucrau fără forme legale, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei și s-au dispus 32 de măsuri. În domeniul securitate și sănătate în muncă s-au efectuat 22 controale, 20 angajatori au fost sanctionați, s-au aplicat 36 avertismente, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.500 lei.

La nivel național, Inspecţia Muncii a desfăşurat în aceeași perioadă, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 421.377 de euro, adică 1.910.100 de lei. Au fost depistate 158 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 22 erau din Argeș iar 17 din județul Constanța.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.546.600 de lei din care 1.170.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. În total au fost sanctionați 384 de angajatori. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 363.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 96 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 851 angajatori în domeniu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide